TOP

Prix de la Mode voor Dries van Noten

Op donderdagavond 13 november werden in het Rijksmuseum de Prix de la Mode Awards uitgereikt. Dries van Noten is onderscheiden met de Prix de la Mode voor beste ontwerper. Prijzen gingen ook naar Marlies Dekkers, Claes Iversen en James Veenhoff.

De Belgische couturier Dries van Noten kreeg de prijs uitgereikt tijdens een diner in het Rijksmuseum in Amsterdam. Van Noten reageerde dat hij zich vereerd voelde om deze prijs uit Nederlandse handen te mogen ontvangen.

Tijdens de tweede Nederlandse editie van het door tijdschrift Marie-Claire georganiseerde evenement werden nog zes andere modeprijzen toegekend.

Marlies Dekkers won in de categorie Best Fashion Entrepreneur. Claes Iversen won een onderscheiding als Best National Designer. Amsterdam International Fashion Week-organisator James Veenhoff bleek de beste mode-ambassadeur. Het merk Tod’s werd verkozen tot beste accessoirelijn.

Verder gingen er een award naar het beste model Kim Noorda en rolde de Chinese Miss World Zilin Zhang als eerste uit de bus in de categorie Best Style Icon.