TOP

Primeur met glasfiber sandwich boardingsysteem

Het bedrijf Calcetto Speelbanen had tijdens de Leisure en Sport Totaal beurs een primeur met een glasfiber sandwich boardingsysteem. Tijdens de beurs kreeg het bedrijf voornamelijk positieve reacties.

De boardingsystemen zijn een soort omheining, die bijvoorbeeld om sportvelden gezet kunnen worden. De systemen zijn geluidsdempend en kunnen ook gebruikt worden als onderdeel van een spel zelf. Ze zijn gemakkelijk te monteren en demonteren, omdat er geen bevestigingspunten in de grond gemaakt hoeven te worden. Daarnaast kunnen er netten geplaatst worden voor een extra veilige speelomgeving. Na de Leisure en Sport Totaal beurs heeft het bedrijf al een aantal offertes binnen gekregen.

Calcetto ziet geen concurrentie in bijvoorbeeld Cruijff Courts en de Richard Krajicek Playgrounds. Volgens eigenaar Richard Beek hebben deze omgevingen ertoe geleid dat er een grotere vraag naar boardingsystemen is. Daarnaast concentreert Calcetto zich meer op indoor sportaccommodaties, recreatie en verenigingen.  

In Nederland zijn boardingsystemen nog vrij onbekend, maar maken een snelle ontwikkeling door. Van Beek ziet in de Benelux een grote marktpotentie en richtte, samen met Service en Montagebedrijf Van Essen, Calcetto Speelbanen op.