TOP

Primark opent nieuwe winkel in Rotterdam, handel in winkelreserveringen op Marktplaats en nieuwe datum voor outdoorbeurs Ispo

Primark opent een derde vestiging in Rotterdam. Verder is er volgens Inretail een levendige handel in winkelreserveringstijdstippen gaande op Marktplaats en wordt outdoorbeurs Ispo eenmalig van de zomer verplaatst naar de herfst. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 16 april.

Inretail: ‘consumenten verkopen winkelreserveringstijdstippen door op Marktplaats ’

Uit onderzoek van Inretail is naar voren gekomen dat de helft van de te reserveren tijdstippen bij winkels open blijven staan en dat gemiddeld 20 procent van de afspraken niet wordt nagekomen. Volgens de brancheorganisatie stijgt dit percentage en is er op Marktplaats handel ontstaan in reserveringstijden voor populaire winkels. “Daar verdienen mensen geld mee, terwijl de winkel zelf door alle regels zwaar verlies lijdt. De beperkingen voor winkelen moeten er zo snel mogelijk vanaf”, aldus Paul te Grotenhuis, de persvoorlichter van Inretail in een persbericht. In België gaan op 26 april de winkels weer open. De brancheorganisatie verwacht dat het zuiden van Nederland dan de grens over zal gaan om te winkelen. “Met een lang weekend op komst vanwege koningsdag en alle winkelbeperkingen in eigen land is het logisch om bij de zuiderburen te gaan shoppen. Hoe langer hier onnodig strenge winkelbeperkingen gelden, hoe meer ondernemers verdwijnen en banen verloren gaan, terwijl in de praktijk is bewezen dat consumenten veilig kunnen winkelen”, aldus Te Grotenhuis.

Primark opent nieuwe vestiging in Rotterdam

Primark opent 21 april de deuren van een nieuwe flagshipstore in Rotterdam Forum. Forum is het herontwikkelde winkelgebied in het hart van de belangrijkste winkelstraten tussen de Coolsingel, het Binnenwegplein, de Lijnbaan en de Beurstraverse. Het wordt Primarks derde vestiging in de stad. In 2008 opende de budgetketen de eerste winkel in winkelcentrum Rotterdam Alexandrium. Het nieuwe filiaal creëert volgens de Ierse retailer meer dan 300 nieuwe banen voor de stad.

Outdoorbeurs Ispo verzet naar oktober

De Duitse outdoorbeurs Ispo wordt eenmalig van juli naar oktober 2021 verplaatst. Uiteraard heeft de organisatie dit besloten vanwege de onzekerheid rondom de ontwikkeling van de pandemie. Op 5, 6 en 7 oktober vindt de beurs fysiek plaats in München, maar de inhoud zal wel anders zijn dan normaal. Het inkoopseizoen is in oktober natuurlijk al voorbij, zodoende zal de beurs meer worden ingestoken al een ‘global summit’ waarbij de top van de outdoormerken samenkomt voor trends, overleg en netwerk.

Conceptstore X Bank heropent

De Amsterdams conceptstore X Bank heropent haar deuren, voor één uur privé shoppen op afspraak. Daarnaast is de conceptstore verhuisd naar de begane grond van het pand; de monumentale Kas Bank aan de Spuistraat 172. X Bank werd in 2016 geopend en heeft maar liefst 180 Nederlandse labesl in het assortiment.

Nieuwe winkel DStrezzed in Maastricht

Mannenmodelabel Dstrezzed heeft een nieuwe winkel geopend, dit keer in Maastricht. Het is de tiende vestiging van het merk. Dstrezzed is bezig aan een reeks winkelopeningen dit jaar. In maart gingen de winkels en in Arnhem en Westfield Mall of The Netherlands in Leidschendam al open. Nu is het de beurt aan Maastricht waar het merk een pand heeft van 135 vierkante meter aan de Brugstraat. De komende twee tot drie jaar wil het merk tien tot twaalf winkels in de grote steden openen, aldus CEO Eric Aarden in een interview met Textilia.

Lees meer over de nieuwe winkel van DStrezzed

Credit beeld Primark Forum: forumrotterdam.nl