TOP

Preview Modefabriek #35

Op 14 en 15 juli 2013 staat er weer een zomereditie van Modefabriek op de agenda van de Amsterdam RAI. Ook deze 35ste editie valt er weer nieuws te ontdekken.

Op de komende editie van Modefabriek staat direct bij binnenkomst als eerste de Trendforecast ingedeeld, met een overzicht van de belangrijkste trends voor zomer 2014. De Trendforecast is opgezet in carrouselvorm waardoor bezoekers in alle richtingen over Modefabriek kunnen uitwaaieren met de belangrijkste ideeën voor het nieuwe seizoen vers op het netvlies.

Nieuwkomers
De organisatie is nog op volle toeren bezig met het merkaanbod, maar er zijn al een paar nieuwkomers te melden; slippermerken Havaianas en Tkees, jeansmerk Koral, Nokian Footwear by  Julia Lundsten, broekenmerk J-Color, de mannenmodecollectie van Ted Baker, outdoor label English Utopia, sjaals van Yvailo uit Londen en Oilily, dat dit jaar 50 jaar bestaat.

Terugkomers
Een greep uit de merken die deze zomer terug zijn op Modefabriek: Lee en Lee 101, Blauer, Barbour, Canada Goose, Current Elliott, Dante 6, Leon & Harper, Modström, Dept, Fat Moose, mbyM, Manuel Ritz, Sartoria Tramarossa en New Balance.

Cutting Edge
Ook  deze editie maakt Modefabriek ruimte voor de nieuwe generatie. Het Cutting Edge-platform voor internationaal modetalent presenteert deze zomereditie het dameslabel Augustin Teboul van het in Berlijn gevestigde ontwerpduo Annelie Augustin en Odély Teboul. Zij worden door  Modefabriek intensief aan de Nederlandse modepers, retailers en andere gezaghebbende modeprofessionals voorgesteld.

Daarnaast werkt Modefabriek ook deze editie weer nauw samen met Dutch Fashion Foundation voor de presentatie van ‘Nederlands trots’, een selectie van tien Nederlandse ontwerpers die iedereen moet kennen.