TOP

Premium vertrekt uit Berlijn, Zeeman boekt meer omzet en nieuwe ceo voor Hugo Boss?

Een aardverschuiving in het Duitse modebeurslandschap: modebeurs Premium verlaat na 20 jaar de hoofdstad Berlijn. Verder: de Britse tak van Victoria's Secret is in surseance, Zeeman boekt meer omzet in 2019 en de aandelen van Hugo Boss stijgen met 7 procent nu er een opvolger van de huidige ceo op het oog is. Je leest het in het nieuwsoverzicht van 8 juni.

Duitse modebeurzen Premium, Seek en Neonyt vertrekken uit Berlijn

Een aardverschuiving in het Duitse modebeurslandschap: de organisatoren van modebeurs Premium verlaten na 20 jaar de hoofdstad Berlijn en verhuizen het komende jaar naar Frankfurt. Oprichter Anita Tillmann en partner Jörg Arntz gaan daarvoor samenwerken met Messe Frankfurt. Het eerste gezamenlijke evenement in de grote metropool is gepland van 6 tot 8 juli 2021. Titel: Frankfurt Fashion Week. De modebeurzen Premium, Seek en Neonyt zullen dan gelijktijdig plaatsvinden in Frankfurt.

Zeeman boekt meer omzet met minder winkels

Zeeman heeft vorig jaar een netto-omzet van ruim 639 miljoen euro geboekt, schrijft Retailtrends. Dat is een groei van bijna vijf procent ten opzichte van 2018, zo meldt de retailer in zijn jaarlijkse MVO-verslag. Zeeman zegt vorig jaar vooral te hebben geïnvesteerd in het verbeteren en uitbreiden van winkels. In Nederland zijn vestigingen gerenoveerd en minder presterende filialen gesloten. Ten opzichte van een jaar eerder gingen er dertig winkels in eigen land op slot, waarmee er nog 490 overblijven. Toch boekte Zeeman ook hier meer omzet dan in 2018. Zeeman maakt verder bekend zijn doel gehaald te hebben om in 2019 twintig procent van zijn kleding- en textielcollectie van duurzaam katoen te maken. Met 23,9 procent ging de keten daar zelfs overheen. Dit jaar moet 25 procent van de collectie van duurzame materialen zijn gemaakt.

Tommy Hilfiger-ceo wordt nieuwe baas van Hugo Boss

Dinsdag 2 juni kondigde de van Tommy Hilfiger, Daniel Grieder, verrassend zijn ontslag aan na 17 jaar. Maar de volgende baan lijkt al op hem te wachten. Daniel Grieder, die tot voor kort het modebedrijf Tommy Hilfiger leidde, is de beoogde nieuwe ceo van Hugo Boss. Dat heeft het Duitse bedrijf bevestigd, meldt het Duitse blad Blick. Grieder had op 2 juni zijn ontslag ingediend bij het modemerk Tommy Hilfiger. De huidge ceo van Hugo Boss, Mark Langer, wil op 30 september wil aftreden. Ondanks winkelsluitingen en investeringen in digitalisering was de weg naar herstel voor Hugo Boss niet succesvol. Na de bekendmaking van het nieuws stegen de aandelen van Hugo Boss in de vroege vrijdaghandel met meer dan 7 procent.

Victoria’s Secret UK in surseance

De Britse tak van Victoria’s Secret verkeert in surseance, waardoor meer dan 800 banen in gevaar komen, meldt het Britse vakblad Drapers. De Amerikaanse lingerieretailer, die 785 Britse medewerkers op verlof heeft gestuurd door het coronavirus, heeft accountantskantoor Deloitte aangesteld als bewindvoerder. Victoria’s Secret heeft 25 winkels in het Verenigd Koninkrijk en heeft meer dan 800 mensen in dienst. De bewindvoerder zegt dat het een ‘light touch’-bewind zal voeren terwijl hij op zoek gaat naar een potentiële koper. De online activiteiten van Victoria’s Secret, die geen eigendom zijn van of beheerd worden door het bedrijf, blijven onaangetast door de surseance. “Dit is opnieuw een klap voor de Britse retail en een ander voorbeeld van de impact die de Covid-19- pandemie heeft op de hele detailhandel”, zei Rob Harding, de bewindvoerder van Deloitte. Vorige maand kondigde Victoria’s Secret aan dat het de komende maanden een kwart van zijn winkels in Noord-Amerika definitief zal sluiten, nadat het plan om privé te gaan instorten.

Netflix annuleert ‘Next in Fashion’ na één seizoen

Het tv-programma Next in Fashion verdwijnt al na één seizoen van de buis. Netflix annuleert de serie. Dat schrijft Fashion Network US. De wedstrijd, die gehost wordt door de Britse ontwerper Tan France en it-girl Alexa Chung, zal niet terugkeren voor een tweede seizoen, ondanks dat het een van de interessantere modeshows op tv is. Het verhaal werd bevestigd door Tan France en vertelde Variety dat ‘we geen tweede seizoen doen’. Het blijft onduidelijk waarom Netflix de serie al na één seizoen heeft geschrapt, al is het algemeen bekend dat Netflix snel handelt wanneer shows niet goed presteren of te duur worden. Ook bestaat de mogelijkheid dat de Covid-19-crisis een rol heeft gespeeld bij de ondergang ervan.