TOP

Positieve energie op de modebeurs Modefabriek

De Nederlandse modebranche trok gisteren massaal naar de Modefabriek. Al in de vroege zondagsuurtjes stroomden de gangpaden vol. Exposanten zagen vooral veel nieuwe potentiële klanten voorbij komen.

De stemming zat er goed in op de Modefabriek, zodat van een economische recessie even geen sprake was. Bezoekers zochten nog steeds naar vernieuwing, naar leuke, kleine labels met uiteraard een even fijne marge. Het modebeeld laat evenmin een sobere stemming zien. Integendeel, in de jeans, vrouwen-, mannenmodecollecties is juist veel kleur terug te vinden. Mads Nørgaard-Copenhagen slaat er zelfs in door met zachte oranje, roze en rode truien voor mannen en vrouwen. Veel voorkomende kleuren voor het komend winterseizoen zijn blauw en rood. Vooral gewatteerde glansjassen doen het goed in deze tinten. Andere belangrijke items zijn dikke kabeltruien, -vesten en -shawls die zich goed laten combineren met zijdezachte tunieks en jurkjes.

Op het gebied van mannenmode is nog steeds vernieuwing te zien in dressartikelen. Of zoals agenten dit ook wel noemen, de funfactor. Zo zijn voeringen van colbertjasjes voorzien van kekke prints, zoals bijvoorbeeld portretten van Napoleon (BBNY). Verder wordt het silhouet verder aan de Italiaanse maatstaven aangepast. Met andere woorden: broek-, armspijpen en taille smaller, colbertlengtes korter en revers smaller.

Bestseller was aanwezig met een enorme stand waar álle merken van het concern gepresenteerd werden. Opvallend was dat inmiddels alle labels een premiumlijn hebben. Van Vila Luxury en Only Ones tot Elements by Pieces en Jack & Jones Premium. In de jeans(gerelateerde) collecties op de beurs net zoals in Barcelona veel vintage jeans. De flarepijp is in opkomst, maar in Nederland wordt voor de komende seizoenen duidelijk nog steeds geloofd in de slimfit. Het jeansjack moet een comeback gaan maken, liefst in authentieke vorm. Leer is volgende winter heel belangrijk en wordt zelfs gebruikt voor jurkjes. Voor mannen wordt er veel verwacht van het overhemd. Verder in de collecties veel ruiten en de kleuren rood, paars en geel.

Lees meer over de stemming op de Modefabriek in Textilia.