TOP

PME Legend start met dry denim

PME Legend gaat nieuw terrein ontdekken: de niche van de dry selvedge denim. Mooi afgewerkte broeken van pure, onbewerkte denim dus.

Het Nederlandse label is groot geworden met gewassen, soepele denims voor mannen maar heeft nu ook een echte raw denim aan het assortiment toegevoegd. Een opvallende stap, want zit de gemiddelde klant van PME Legend wel te wachten op een dry denim? Dat zijn tenslotte spijkerbroeken die nieuw zo stug zijn als een plank en die voor het mooiste resultaat maandenlang niet worden gewassen.

Frank Uyt den Bogaard, marketing manager bij moederbedrijf Just Brands denkt van wel.”De Commander Dry selvedge zie ik niet anders dan bijvoorbeeld onze authentieke ‘sheepskin’ die al meer twintig jaar in ons assortiment zit”, verklaart Uyt den Bogaard. “De afgelopen vijf jaar is de collectie en dus ook de PME Legend-doelgroep enorm verbreed. Met name op denimgebied. Onze consument vindt kwaliteit erg belangrijk dus is een dry selvedge een logische stap.”

De dry selvedge-uitvoering van de Commander wordt gemaakt van een 12,75 oz. zware denim met opvallende details zoals gekleurd stiksel. Het materiaal is afkomstig van de Kuroki-molen in Okayama, Japan. “De broeken moeten comfortabel blijven. Daarom hebben wij gekozen voor een relatief lichte denimkwaliteit”, aldus Uyt den Bogaard.

De broeken zijn voor €139,95 te koop bij geselecteerde verkooppunten en in de webshop van PME Legend.