TOP

Pitti Uomo: de looks van de straat

De Italiaanse mannenmodebeurs Pitti Uomo is als vanouds een plek om te zien en gezien te worden. Ook tijdens de afgelopen beurseditie, van 14 tot en met 17 juni, trokken mannen alles uit de kast voor een sophisticated, elegante of lekkere gekke look.

Wie de Pitti Uomo bezoekt, doet er goed aan om verder te kijken naar de stands alleen. De meest uitzinnige combinaties passeren op een beursdag de revue. Met name de Italiaanse modeondernemers grijpen deze kans aan om eens flink uit te pakken met opvallende en flamboyante kledingcombinaties. Veel gezien zijn de double-breasted jasjes in kobaltblauw met als accent fel gekleurde knopen. Korte broeken en blote benen mogen gezien worden, vinden veel bezoekers. Een enkeling waagt zich in een kort, strak pastelkleurig model à la wielrenners van de Tour de France.

Accessoires maken de man
De meest aansprekende looks ontstaan door het creatieve gebruik van accessoires. Zo droegen de modeminnende mannen vorig winterseizoen geinige speldjes in revers. Dit seizoen is er een ander accessoirespeeltje: de boerenkiel. Deze moet wel zo strak en smal mogelijk worden opgerold, om een stewardessenlook te voorkomen.

Bekijk de looks rechts.