TOP

Pitti Uomo: 3 highlights om naar uit te kijken

Het is weer bijna zover: van 14 tot en met 17 juni wordt de negentigste editie van Pitti Uomo gehouden in Florence. De toonaangevende mannenmodebeurs heeft weer genoeg spectaculaire evenementen op de planning staan.

Pitti Uomo is intussen meer dan alleen een mannenmodebeurs; de organisatie nodigt elke editie verschillende ontwerpers uit om hun nieuwste collecties te tonen. Zo is de Russische ontwerper Gosha Rubchinskiy verkozen tot gastontwerper mannenmode van de volgende Pitti.

Maar er is meer: hieronder drie andere highlights van het Pitti Uomo 90-programma tot nu toe:

1. Karl Lagerfeld – Visions of Fashion

Dat Karl Lagerfeld kleding ontwerpt, weten velen wel, maar dat hij ook een fanatieke fotograaf is, is wat minder bekend. De Pitti vond dat daar wel verandering in mocht komen en organiseert daarom de expostie Karl Lagerfeld – Visions of Fashion met foto’s gemaakt door Lagerfeld. In de tentoonstelling, die is samengesteld door Eric Pfrunder and Gerhard Steidl, zijn behalve Lagerfeld’s fotoshoots en snapshots ook foto’s te zien van zijn hand die nooit eerder vertoond zijn. Deze expositie wordt gehouden in de Palazzo Pitti en is vanaf 14 juni open voor publiek.

2. Florence Calling: Raf Simons
Raf Simons, die tot voor kort als creatief directeur voor modehuis Dior werkte, zal tijdens de Pitti zijn s/s 2017-collectie tonen. Daarnaast is de Belgische ontwerper ook een ‘speciaal project voor Pitti aan het ontwikkelen.’ Het is nog onbekend of het of mannen- of vrouwenmode zal gaan – Raf Simons ontwerpt beide – maar het zal ongetwijfeld bijzonder en spectaculair worden. Simons werkte al een aantal keer eerder samen met Pitti, maar deze keer is extra speciaal omdat het de eerste plek is dat de ontwerper iets van zijn hand laat zien sinds zijn vertrek bij Dior.

3. Fausto Puglisi
De Italiaanse modeontwerper Fausto Puglisi zal tijdens de Pitti Uomo 90 een preview laten zien van zijn eerste mannenmodecollectie. De ontwerper, die normaliter alleen vrouwenmode maakt, is geinspireerd door ‘de man als Grieks, mythisch figuur en Mediterrane dromer.’ Naast een voorproefje van zijn capsulecollectie voor mannen, zal Puglisi ook zijn resort 2017-collectie voor vrouwen presenteren tijdens de Pitti.