TOP

Nieuwe winkels in voormalig V&D-panden *

Steeds meer voormalig V&D-panden krijgen een nieuwe invulling. Vooral grote ketens nemen er hun intrek, zoals Zara en Topshelf. Een overzicht.

Na Leeuwarden, brengt de Spaanse modegigant Inditex haar formule Zara ook onder in een voormalige V&D-vestiging in Zaandam. Hierover bereikte de Spaanse keten onlangs overeenstemming met verhuurder RJB Group of Companies. De gevel van de 4.021 vierkante meter grote winkel wordt binnenkort volledig aangepast. Dit is het eerste voormalige V&D-filiaal dat weer volledig in gebruik wordt genomen door een formule. En het is na de flagshipstore van Zara in Amsterdam de grootste van ons land.

 

Delen verhuurd

 

Inmiddels zijn er ook delen van V&D-panden in andere steden verhuurd, onder meer in Den Haag aan Decathlon. Die laatste partij had echter al het contract getekend voordat het faillissement van V&D werd uitgesproken. 

 

Topshelf

 

Sportketen Topshelf is op 30 april geopend in de voormalige V&D in Arnhem. Hier wil de keten naast sportmode, ook vrouwen- en mannenkleding verkopen, meldt Arnhemdirect. Voorlopig zijn alleen de begane grond en de eerste etage open. De twee andere verdiepingen volgen later dit jaar. Algemeen directeur Inge van Kemenade is nog in onderhandeling met de eigenaren van vijf andere V&D-panden, waaronder die in Groningen meldt RTV Noord.

 

LEES OOK: ‘V&D bleek toch trekker voor winkelend publiek’ *

 

Outlet Hema

 

Niet alle vestigingen van de failliete warenhuisketen worden opgevuld door een keten. In plaatsen als Heerlen en Maastricht worden de vele lege vierkante meters, vaak verdeeld over meerdere verdiepingen, gevuld met tijdelijke winkels. In Heerlen zou bijvoorbeeld Hema een outlet openen, meldt Retailnews. Ook Volkswagen zou interesse hebben. In Alphen aan de Rijn en Beverwijk opent WoonXL, waar tijdelijk boxsprings, matrassen, meubels en kleding worden verkocht, meldt het AD.

 

Hudson’s Bay

 

Wat er met de vestigingen van de bankroet warenhuisketen in Amsterdam-Noord en de Amsterdamse Kalverstraat gaat gebeuren, is nog niet bekend. Volgens het Parool zou het Canadese Hudson’s Bay interesse hebben in het filiaal in het stadscentrum. De Canadezen zouden ook hun oog hebben laten vallen op het pand in Amstelveen en met verzekeraar a.s.r. samen optrekken voor de panden in Leiden en Haarlem.

 

 

Al het nieuws en de achtergronden over V&D nog eens nalezen? Lees ons V&D nieuwsoverzicht.