TOP

Pitti Bimbo noteert bezoekersplus

In kindermode mag het momenteel dan wat moeilijk gaan, daar was op Pitti Bimbo minder van te merken. In sommige hallen was er geen doorkomen aan.

De secties Superstreet en Sport Generation waren op grote delen van de drie beursdagen dagen afgeladen vol. Ook op de begane grond en kelder van de Padiglione Centrale was het geanimeerd. Minder tevreden exposanten waren te vinden in New View. Deze hal ligt in een kelder ernaast en geldt een beetje als voorportaal van de beurs. Er zijn echter niet veel inkopers op zoek naar iets nieuws, af te lezen aan de tamme belangstelling.

De organisatie van Pitti Bimbo meldde na afloop een toename van het aantal bezoekers van 3,5%. Tijdens drie dagen werden in totaal 8750 bezoekers geteld. Daarvan is net als voorgaande edities het merendeel afkomstig uit Italië. Wel was het aantal inkopers vanuit het moederland van de beurs gestegen met 4,7 procent. Vanuit Rusland, de VS, Groot-Brittannië, België, Turkije, China, Taiwan, Brazilië en de Verenigde Arabische Emiraten werd een toename geteld. Vanuit Spanje, Duitsland en Japan nam het aantal iets af.