TOP

Show Calvin Klein verklapt nieuwste kindermodetrends

Bengels was bij de kindermodeshow van Calvin Klein op Pitti Bimbo en noteerde de nieuwste looks voor winter 2010. Kinderkleren mogen zo langzamerhand weer kinderkleren zijn.

Calvin Klein mag dan nooit zo spectaculair trendy zijn wat collectie betreft, het merk staat altijd wel sterk voor less is more en daaraan kun je goed aflezen wat de echte veranderingen zijn voor het nieuwe seizoen.

Kleurloos
De kleuren zijn ingetogen, zoals je van Calvin Klein kunt verwachten: dark denim, zwart, wit en verschillende tinten grijs, met hier en daar fuchsiaroze of een andere felle tint.

Luxezweem
Effen grijs en grijs melange zijn de afgelopen seizoenen een belangrijke kleur geweest, maar voor komende winter wordt het allemaal wat luxer, dus zien we bij Calvin Klein grijs nickyvelours. Dat legt een luxezweem over de collectie.

Verlaagd kruis
Voor meisjes heeft Calvin Klein broeken met een verlaagd kruis in gedachten. Niet als een vale afgewassen jeans, maar als nette bandplooibroek in een geklede stof. Leuk detail zijn de extra plooitjes op de bilpartij.

Hoogwater
Voor jongens krijgen de broeken nu echt een compleet nieuw silhouet: los rond het kruis en nauwer op het been. De lengte is aan de korte kant, namelijk tot de enkel, verkregen door een omslag. Hieronder draag je enkelhoge sneakers of een leren of suede veterschoen met een stoere zool. We zagen dit ook bij de mannelijke inkopers op Pitti Bimbo en bij de shows van andere merken.

Vergrote tops
Voor meisjes worden tunieken worden langer en ruimer. Bovendien werden er grote loshangende gilets overheen gedragen. Alsof Calvin Klein met deze uitvergrote stukken de kindermaat wil accentueren. Kinderen zijn nu eenmaal geen volwassenen en vragen een eigen maatvoering: iets wat je bij meer merken inmiddels ook in de styling weer terugziet. Kinderkleren mogen zo langzamerhand weer kinderkleren zijn.

Geen logo’s

Er was geen logo te bekennen bij Calvin Klein: wat een verademing. Je zag bij veel meer merken dat het logo steeds minder opvalt. Grote prints met teksten zijn echt passe – hoera!