TOP

Personeel Zeeman volgt inburgeringscursus op werk

Twintig magazijnmedewerkers van textielwinkel Zeeman in Alphen aan den Rijn volgen op hun werk een verplichte inburgeringscursus.

Het Zeeman filiaal biedt haar werknemers de cursus op het werk aan, omdat het niet lukt om iedereen elke keer uit te roosteren om de cursus te gaan volgen. De medewerkers volgen de cursus na hun normale werk.

Minister Eberhard van der Laan, verantwoordelijk voor integratie en inburgering, heeft donderdagmiddag 2 oktober een bezoek gebracht aan de winkel in Alphen aan den Rijn en de originele aanpak bekeken.

Minister Van der Laan wil dat vanaf volgend jaar zestigduizend mensen per jaar inburgeren. Afgelopen augustus werd aan de bel getrokken, omdat de resultaten rond de inburgeringscursussen tegenvallen. Dit jaar zullen 35 duizend cursussen worden gegeven. Volgend jaar zullen dit dus zestigduizend cursussen zijn als het aan Van der Laan ligt. Volgens van den Laan moet dit gemakkelijk gehaald kunnen worden.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vindt de cijfers van de minister niet reëel. Ze verwachten juist dat het aantal trajecten in 2010 zal afnemen. Volgens de VNG willen gemeenten zelf zoveel mogelijk mensen die verplicht moeten inburgeren, nog laten inburgeren. Zij zien de aantallen potentiële inburgeraars drastisch afnemen.