TOP

Parijs krijgt nieuwe kindermodebeurs: Le Petit Who’s Next

Komend inkoopseizoen krijgt Parijs een nieuwe internationale kindermodebeurs erbij. De eerste Le Petit Who's Next vindt plaats van 23 tot 26 januari 2010 plaats, tegelijk met de volwassenenbeurzen Who's Next, Première Classe en Pret-a-Porter.

De organisator van Who’s Next en Première Classe wilde met het nieuwe initiatief inspelen op de behoefte van enkele exposanten om tegelijkertijd met hun collectie voor volwassenen ook de kinderlijn te mogen tonen. Het nieuwe initiatief is nog kleinschalig en gesitueerd in de Young Creators Area van Who’s Next. In totaal gaat het om twintig merken, waarbij ook enkele ‘echte’ kindermerken zijn aangetrokken. Een tipje van de sluier levert louter voor Nederland nog vrij onbekende namen als Berenice, Corleone, Bob Sinclar, Soeur, Les Petites Choses, Miniseri, Vent Contraire, Giesswein, Sylvia Rielle en Lucas du Tertre.

De organistie verklaart zich geen concurrentie te voelen van de Parijse kindermodebeurs Playtime, waar meer dan 100 merken te zien zijn. Le Petit Who’s Next is volgens woordvoerster Christelle Le Moing ‘een goede manier voor merken om in te spelen op de multibrand stores voor volwassenen die meer en meer ook kindercollecties aanbieden’. Voor de exposerende kindermerken is dit omgekeerd een geode manier om niet alleen kindermode-inkopers, maar ook de winkels met een volwassen doelgroep aan te trekken.

Who’s Next en Première Classe trokken in september 2009 meer dan 57 000 bezoekers. (60% van Franse origine, 40% internationaal). “Dit vormt een goede kans voor kindermerken om hun horizon te verbreden”, laat de organisatie weten. Le Petit Who’s Next, Who’s Next en Première Classe zijn te bezoeken op 23 tot 26 januari 2010 in Paris Expo, bij het metrostation Porte de Versailles.