TOP

OSL Europe introduceert Styleman Retail Solutions

OSL Europe biedt naar eigen zeggen een krachtige en flexibele oplossing om zowel retailers als groothandelaren te ondersteunen bij het vergroten van hun operationele efficiency. Het introduceert Styleman Retail Solutions, een systeem dat voorziet in alle benodigde functionaliteit, zowel voor als na de kassa.

Mats Dekker, algemeen directeur van OSL Europe, legt uit: “Binnen de keten signaleren wij verschillende bewegingen. Waar de gevestigde merken van oudsher productie, opslag en verkoop in eigen beheer organiseren, trekken nu ook zelfstandige retailers de groothandelsfunctie naar zich toe. Denk aan de winkelketen met meerdere verkooppunten die bevoorrading en distributie wil controleren vanuit een centraal magazijn of met behulp van third party warehousing. Maar wij zien ook de groothandel winkels openen in eigen beheer. Kortom, de keten is volop in beweging. Groothandelaren die zich bewegen richting detailhandel, moeten zich bezinnen op kassasystemen, winkelbevoorrading, aanvulorders en interfiliaal verkeer. Detaillisten die hun concurrentiepositie willen verstevigen, oriënteren zich op een bredere ondersteuning van hun operationele processen als het gaat om voorraadbeheer en distributie.”

Voor zowel de retailer als de groothandelaar ontwikkelde OSL Europe een oplossing. Dekker: “Met Styleman Retail Solutions bieden wij één systeem dat voorziet in alle benodigde functionaliteit vóór en na de kassa. Hierdoor kunnen ondernemers in de modebranche direct hun concurrentiepositie vergroten. Zo biedt Styleman realtime inzicht in voorraad- en verkoopgegevens. Verder stelt Styleman ondernemers in staat hun processen te optimaliseren, zowel intern als met externe partijen. Het resultaat is een grotere transparantie binnen de supply chain, zodat inzichtelijk wordt waar kostenbesparingen mogelijk zijn.

Belangrijke voordelen van Styleman zijn volgens Dekker een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en een kort implementatietraject, wat resulteert in een korte terugverdientijd. “Of je nu een retailer bent met een wensenlijst op het gebied van voorraadbeheer en distributie, of een groothandelaar die overweegt (een deel van) de verkoop in eigen beheer te nemen, Styleman biedt precies die functionaliteit die je nodig hebt.” Meer informatie over Styleman: www.osl.nl.