TOP

Opvallende mannenmodeshows in Milaan en Parijs

Hoe kan het modebeeld van twee grote modesteden zo verschillen? Zo lijkt in Milaan de recessie flink toe te slaan met sobere ontwerpen en kleuren. Terwijl ontwerpers op de Parijse catwalk feest vieren met uitbundige stijlen, prints en hoge hoeden.

Ann Demeulemeester is een goed voorbeeld van de opgewekte stemming in Parijs. De ontwerper speelt met breisels, dikke bontshawls en een flink scala aan accessoires. Ze stuurt de modellen met hoge hoeden, sierlijke kettingen en ongestikte stopdassen de catwalk op. De styling heeft met typische Engelse 3-delige kostuums een hoog Charles Dickens gehalte.

Dior showt een moderne collectie met veel speelse kollen en wijde pantalons. De taille gaat omhoog, terwijl shirts de tuniek achterna lijken te gaan. Ook Burberry bedekt de heupen in Milaan met flink uitgelubberde truien. Opvallend is de collectie van Jil Sander, waar de empirelijn is opgenomen. Sophisticated boerenknechten showen bij Burberry een sobere look, alsof de economische crisis nog harder heeft toegeslagen (in ieder geval al wel bij het merk zelf).

 

Meer zien en lezen? Kijk dan in de zesde editie van Textilia