TOP

Oprichter van modemerk Scapa overleden

De medeoprichter van het Belgische kledingmerk Scapa is op 74-jarige leeftijd overleden.

De Britse Brian Redding, de medeoprichter van Scapa, is op 23 februari onverwacht overleden in Sri Lanka. Hij is 74 jaar geworden. Dat maakt Scapa Worldwide bekend middels een persbericht.

Redding startte het merk 40 jaar geleden toen hij bij de Scapa Flow, een baai op het Schotse eiland Orkney, inspiratie vond. Redding werd enthousiast van de kleuren van het Schotse landschap en de Shetland-wol. Ter plekke bedacht hij een truiencollectie.

Knokke

De eerste items van Scapa werden verkocht in het boetiekje van de toenmalige vrouw van Redding. Arlette van Oost had een boetiekje in het Belgische Knokke waar de vraag naar uitbreiding van de Scapa truien groter werd. Zo ontstond er een gehele collectie voor zowel mannen, vrouwen als kinderen.

Modeweken

Oorspronkelijk was het helemaal niet Reddings plan om de mode in te gaan. Voordat Scapa succesvol werd, deed hij een opleiding tot burgerlijk ingenieur. Door publicaties in grote modebladen werd Scapa al snel groter dan verwacht. De collecties werden getoond tijdens de modeweken in Parijs, Londen en Tokyo.

Redding was een fervent globetrotter en zowel professioneel als privé heeft hij heel de wereld afgereisd. De laatste jaren vond Redding rust en geluk in Italië en Sri Lanka.