TOP

Opnieuw omzetgroei modewinkels, Floris van Bommel maakt collectie met Robin van Persie en Zeeman en Omoda in de prijzen

Het herstel van de omzet bij mode- en schoenenwinkels heeft ook in september doorgezet. Verder strikt Floris van Bommel oud-profvoetballer Robin van Persie voor een collectie en sluit H&M de flagshipstore in hartje Parijs. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 29 oktober.

Omzet modedetailhandel stijgt verder

Modewinkels zetten afgelopen september 9,3 procent meer om dan in september 2020, schoenen- en lederwarenzaken 3,3 procent. Dat meldt het CBS. De sectoren plussen voor de zevende maand op rij, al zwakt de groei (of beter gezegd: het herstel) wel af: in augustus noteerden beide branches nog stijgingen van respectievelijk 22,4 procent en 12 procent. Ondanks de recente toename zijn de consumentenbestedingen nog niet terug op het niveau van voor corona, blijkt uit de cijfers. De omzet van kleding- en schoenenwinkels was afgelopen september lager dan in september 2019. De detailhandel als geheel pluste ook, met 4 procent. Ten opzichte van september 2019 was de omzet zelfs 11,6 procent hoger.

Lees ook: Omzetherstel kleding- en schoenenwinkels zet door in september

Floris van Bommel strikt Robin van Persie

Floris van Bommel, de creatief directeur van Schoenfabriek Van Bommel, slaat de handen ineen met oud-profvoetballer Robin van Persie voor een speciale schoenenlijn. De Floris van Bommel x Robin-collectie (‘ByVP’) bestaat uit drie modellen, meldt Schoenvisie: een high-top sneaker met basketbal-invloeden, een lage sneaker die is geïnspireerd op jaren ’80 tennisschoenen en een desert boot op een cupzool. Casual met een sportieve touch, aldus Van Persie in een persbericht. “Deze drie modellen zijn een perfecte weerspiegeling van waar ik persoonlijk van houd.” De Floris van Bommel x Robin-collectie is vanaf 4 november in gelimiteerde oplage verkrijgbaar via de webshop en brandstores van het merk, het online platform van Van Persie en de Bijenkorf.

H&M zegt au revoir tegen Champs-Elysées

H&M sluit na elf jaar de flagshipstore aan de wereldberoemde Champs Elysées in Parijs. Dit melden verschillende buitenlandse media. Ondanks het einde van de lockdown heeft de Franse hoofdstad nog steeds minder toerisme dan voor de pandemie, wat een zware wissel trekt op de lokale detailhandel. De Zweedse keten neemt twee maanden de tijd voor de sluiting, zodat het personeel genoeg tijd heeft om een andere baan te vinden of om te worden overgeplaatst naar een ander filiaal. In april kondigde H&M aan dit jaar 350 van de 5.000 winkels wereldwijd te sluiten en 100 winkels te openen. 

Zeeman en Omoda vallen in de prijzen

Het managementteam van Omoda is door een panel van retailexperts en een stemming onder vakgenoten uitgeroepen tot het ‘Retail Managementteam of the Year’. De award werd donderdagavond uitgereikt aan Jan Baan, COO bij Omoda, tijdens het jaarlijkse ‘ABN AMRO Retailer of the Year’-gala. De mode-en schoenenwebshop versloeg de teams van Mirage Retail Group, Picnic, Plus Retail en Rituals. Zeeman werd door de bank uitgeroepen tot ‘Sustainable Retailer of the Year’ en liet daarbij Auping en Tony Chocolonely achter zich.

Lees ook het interview met Jan Baan over de beslissing van Omoda om de modemarkt op te gaan

Credit beeld: Floris van Bommel