TOP

Omzetherstel kleding- en schoenenwinkels zet door in september

Het omzetherstel van kleding- en schoenenwinkels zet door in september. De branches plussen voor de zevende maand op rij, al liggen de cijfers van september nog wel onder het niveau van voor de coronacrisis.

Foto: Jordan Nix via Unsplash

Kledingzaken zetten afgelopen september 9,3 procent meer om dan in september 2020, schoenen- en lederwarenzaken 3,3 procent. Dat meldt het CBS. De sectoren plussen voor de zevende maand op rij, al zwakt de groei (of beter gezegd: het herstel) wel af: in augustus noteerden beide branches nog stijgingen van respectievelijk 22,4 procent en 12 procent. Ondanks de recente toename zijn de consumentenbestedingen nog niet terug op het niveau van voor corona, blijkt uit de cijfers. De omzet van kleding- en schoenenwinkels was afgelopen september lager dan in september 2019.

Bron: CBS

Detailhandel terug op pre-corona niveau

De detailhandel als geheel pluste ook, met 4 procent. Ten opzichte van september 2019 was de omzet zelfs 11,6 procent hoger. Dat geldt ook voor de non-foodsector: die groeide met 3,5 procent ten opzichte van september 2020, en met 9 procent ten opzichte van september 2019.

Online kledingaanbieders plussen

Ook het online kanaal groeit nog steeds, afgelopen september met 10 procent. Webwinkels zagen hun inkomsten met 10,8 procent stijgen, multichannel winkeliers verkochten online 9 procent meer. Kledingaanbieders zagen vorige maand de grootste toename in de online verkopen: 17,2 procent, tegen 20,7 procent in augustus 2021.

Bron: CBS