TOP

Online platform signaleert marktvraag op sportgebied

Er blijkt wereldwijd vraag te zijn naar Nederlandse sportkennis en sportkunde. Voor multinationals en MKB-bedrijven is er daarom het online platform HollandSportsIndustry.com gelanceerd.

In samenwerking met de Nederlandse overheid hebben Orange Sports Forum (OSF) en Vereniging FME-CWM het internationale webportal HollandSportsIndustry.com opgericht. Volgens de overheid en beide organisaties neemt de wereldwijde vraag naar Nederlandse soft- en hardware op het gebied van sport de komende jaren enorm toe. “Vraag en aanbod bij elkaar brengen, krachten bundelen en doelgerichte begeleiding bij projecten, dat is waar het allemaal om gaat”, aldus Ronald Kramer, directeur van OSF.

MKB
Daarnaast wil Nederland natuurlijk van deze miljardenmarkt haar graantje meepikken en bovendien in het kader van het Olympisch Vuur Nederland als sportland op de wereldkaart zetten. Overigens is het platform niet alleen ontwikkeld voor bekende multinationals, maar ook voor MKB-bedrijven. “Voor deze categorie, vaak innovatieve, bedrijven is het niet gemakkelijk om zelfstandig de weg in het buitenland te vinden.”