TOP

Paul Schulten: opmerkelijke mix van stijlen

Couturier Paul Schulten presenteerde zondag 4 maart 2012 zijn haute couture collectie voorjaar/zomer 2012 in Hotel Okura in Amsterdam. Kunstenaars en artiesten inspireren de ontwerper wat resulteerde in een flamboyante intermezzo op de catwalk.

Decollectie van Paul Schulten voor zomer 2012 kenmerkt zich door terugkeer naar de vrouwelijke, elegante silhouetten. Het is bijna een reset naar de werkelijke basis van de Haute Couture, maar wel één anno 2012 doordat classic tailoring wordt gemixt met Japanse, Chinese, jaren ’60 en hippie invloeden.

Strenge jasjes

Op de ‘cristal clear voices’ van operasterren Lucia Popp en Arleen Auger passeerden modellen o.a. in streng gesneden jasjes met een rechte schouderlijn op wijdvallende rokken en pantalons en wijdvallende jurkjes met halterlijn de revue. Een echte eye catcher: de handgeborduurde avondjapon geïnspireerd op het schilderij ‘Bal Tabarin’ van Sluijters.

Picasso inspireert

Naast klassieke kleurencombinaties als zwart, wit en zilver was de show een kleurenexplosie (cyclaam, groen, wit, maar ook rood, goud en ocelotprint, red.) dankzij Paul’s fascinatie voor het kleurgebruik van expressionisten en impressionisten als Van Gogh, Picasso, Van Dongen en Sluijters.

Tatjana Simic
We zijn benieuwd welke creaties Tatjana Simic, die front row aanwezig was, showt in glossy magazine ‘Miljonair’. Onlangs heeft zij voor dit magazine met Paul Schulten een fashionshoot gedaan en deze ligt op 22 maart in de winkel.