TOP

Onderzoek naar malversaties FNG uitgebreid, eerste Shopping Awards uitgereikt en Recharge Footwear stopt

Het onderzoek naar mogelijke misdrijven bij de failliete modegroep FNG is uitgebreid naar witwassen. De zes winnaars van de Shopping Awards Vakprijzen 2020 zijn bekendgemaakt. En Recharge Footwear stopt ermee. Je leest het in het nieuwsoverzicht van 17 september.

Curatoren modeconcern FNG: omstreden Rozenboom was beter dan leegverkopen

Na de doorstart van modebedrijf FNG ligt het lot van 1500 werknemers in handen van ‘bedrijvendokter’ Martijn Rozenboom. De curatoren kenden hem en zijn reputatie. Toch is deze doorstart volgens hen de best mogelijke uitkomst. Dat schrijft Het Financieele Dagblad. ‘Wettelijk moet de curator voor de hoogste koopsom kiezen. Maatschappelijke belangen wegen mee, maar staan niet op nummer één.’

Vakprijzen Shopping Awards 2020 uitgereikt

In Noordwijk zijn woensdagavond zes winnaars van de Shopping Awards Vakprijzen 2020 bekendgemaakt. Zij werden uitverkozen door de vakjury’s. Bij de genomineerden waren twee bedrijven die actief zijn in de modebranche: Omoda en Wehkamp. Omoda en Wehkamp waren beide genomineerd voor de Logistiek Award en de Duurzaamheid Award. Maar beide bedrijven zijn niet in de prijzen gevallen. Op donderdagavond 17 september worden ook de ‘gewone’ Shopping Awards uitgereikt, waarbij het oordeel komt van stemmend publiek en vakexperts samen. Lees hier welke modebedrijven daar genomineerd voor zijn.

Recharge Footwear stopt ermee

Ondernemer José Illegems stopt met Recharge Footwear, waarmee ze vijf jaar geleden in het gat tussen mode- en comfortschoenen sprong. Dat meldt Schoenvisie. De gevolgen van de coronacrisis zijn te groot gebleken voor het merk. Fans reageren verslagen op social media. “Jullie waren in korte tijd mijn favoriete merk geworden”, schrijft er een. “Eindelijk mooie en comfortabele schoenen voor mijn moeilijke voeten.” Het was precies was José Illegems voor ogen had toen ze Recharge Footwear in 2015 oprichtte. De coronacrisis veranderde alles. “De wereld kwam half maart piepend en krakend tot stilstand, en dat is precies wat er ook met Recharge gebeurde. In een periode waarin normaal alles tegelijk moet gebeuren – verkoop, uitlevering, ontwikkeling, reizen en afspraken – was mijn agenda nu leeg.” Lees verder op Schoenvisie.

Binnen 3 minuten voor 40.000 euro aan kleding gestolen: ‘We zagen live hoe ze onze winkel leegtrokken’

Bas (40) en Judith Beenakkers (36) van de Paskaemer in Oosterhout zijn zich vannacht rot geschrokken, zo schrijft BN/De Stem. Een telefoontje van de alarmcentrale en ze wisten genoeg: wéér een inbraak in hun kledingzaak. “Deze keer geen auto, maar met grote keien sloegen ze een gat in de ruit.” Binnen anderhalve minuut was Bas Beenakkers ter plaatse. Maar de daders waren al gevlucht. “Ze zijn nog geen drie minuten binnen geweest. Maar de niet zichtbare schade is enorm. De dure merken als Parajumpers en Peuterey zijn er precies tussenuit gepakt. Zeker zestig broeken en jassen. In totaal hebben ze voor zeker 40.000 euro aan winkelverkoop gejat.”

Strafrechtelijk onderzoek bij FNG uitgebreid met verdenking van witwassen

Het gerechtelijk onderzoek naar mogelijke misdrijven bij de failliete modegroep FNG is uitgebreid naar witwassen. Dat bevestigt de woordvoerder van het parket van Antwerpen aan de Belgische krant De Tijd. De onderzoeksrechter onderzoekt nu ook aanwijzingen dat constructies zijn opgezet om geld te versluizen en wit te wassen bij FNG. Ook blijkt er een huiszoeking te zijn geweest, uitgevoerd bij de huisadvocaat van FNG, het advocatenkantoor NautaDutilh. Een advocaat van dat kantoor, Elke Janssens, is in verdenking gesteld. Het doel is meer te weten te komen over financiele transacties bij het inkoopplatform Fashion Buying Platform Holding. Dat is een eigen aankooporganisatie waarmee FNG goedkoop kleding wilde inkopen in Aziatische lagelonenlanden.