TOP

Onderzoek naar functioneren Arnhem Mode Biennale

De gemeente Arnhem en de provincie Gelderland stellen een onderzoek in naar de tegenvallende bezoekcijfers van de Arnhem Mode Biënnale. Ook de organisatie van het mode-event voert onderzoeken uit.

De gemeente en provincie, de financiers van het festival, schakelden voor 18.000 euro het Bureau BMC uit Amersfoort in. Dit onderzoeksbureau zal de komende tijd naast het bestuderen van rapporten en publicaties zo’n 45 personen interviewen, dit meldt De Gelderlander. De krant schrijft: ‘Er wordt uitgebreid gesproken met vertegenwoordigers van de Arnhem Mode Biënnale, gemeente, provincie, ArtEZ, pers, sponsors, fondsen, deelnemers aan het stadsprogramma en andere betrokkenen. In de evaluatie wordt onder meer gekeken naar het artistiek niveau, de meerwaarde voor de stad, de pr en communicatie en de betrokkenheid van Arnhemse instellingen en ondernemers. Het is de bedoeling dat BMC voor 1 september klaar is met zijn onderzoek.’

De Modebiënnale zelf voert onderzoeken uit naar de economische effecten en de bezoekersstromen. In september moeten de onderzoeken klaar zijn.