TOP

Olcay Gulsen en Jan Taminiau in jury Project Catwalk

De nieuwe jury van het televisieprogramma Project Catwalk is bekend. Televier.nl meldt dat Olcay Gulsen en Jan Taminiau in de jury plaatsnemen. Mentor wordt modeconsultant Carlo Wijnands. Stacey Rookhuizen presenteert het programma en zit ook in de jury.

Presentatrice Stacey Rookhuizen vroeg Jan Taminiau en Carlo Wijnands zelf om mee te doen aan het programma, vertelt ze aan Televizier. “Volgens mij is het een briljant team. Het zijn allemaal mensen met een serieuze modeachtergrond en een goede reden om in een jury te zitten of coach te zijn. Het zijn niet zomaar de eerste de besten. Jan Taminiau is een Nederlandse topcouturier die serieus haute couture maakt. In modeland is hij de beste naam die ik kon vinden als vast jurylid. Ik heb Carlo Wijnands weten te overtuigen met het verhaal dat we ons meer gaan focussen op fashion, ontwerpen, het creatieve proces en de ontwikkeling die de ontwerpers doormaken. Hij is betrokken bij alle modeopleidingen in het land, dus als iemand nieuw talent weet te scouten, dan is hij het.”

Zakelijk gevoel 

Over Supertrash-directeur Olcay Gulsen zegt Rookhuizen: “Als iemand laat zien dat je met mode veel kan bereiken dan is het Olcay wel. Ze heeft een sterk zakelijk gevoel, maar ook oog op trends en mode.”

Ambassadeur

Project Catwalk is een Nederlands televisieprogramma, waarin beginnende modeontwerpers het tegen elkaar opnemen en er iedere aflevering één afvalt op basis van een ontwerpopdracht. De eerste twee seizoenen werd het programma gepresenteerd door Renate Verbaan. Volgend seizoen neemt Stacey Rookhuizen, die zich heeft opgeworpen als ambassadeur van Nederlandse modetalent, dus het stokje over. Project Catwalk is vanaf dit najaar te zien bij RTL5.