TOP

On tour: de Europese outdoor-helden

Grenzen verleggen en bergen verzetten. In de European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.) doet elke extreemsporter dat op zijn geheel eigen manier. Van 8 oktober tot halverwege december 2011 spelen deze helden de hoofdrol in meer dan 150 E.O.F.T.-vertoningen.

Het twee uur durende film-programma voor de Europese outdoor community toont meer dan 150 avonturen. Zo trekken de ‘Baffin Babes’ op ski’s 80 dagen lang door de ijswoestijn van Baffin Island. De ijzige kou snijdt in hun gezicht en ijsberen kruizen hun pad, maar de vier jonge vrouwen trotseren alle gevaren met Arctische koelbloedigheid. In ‘Cold’ lukt het de extreemberg-beklimmers Simone Moro, Denis Urubko en Cory Richard als eersten de Gasherbrum II in de winter te beklimmen – bij temperaturen van min 40 graden. En tijdens de afdaling overleven ze zelfs een lawine.

De E.O.F.T. is een gezamenlijke productie van de Mammut Sports Group, de W.L. Gore & Associates GmbH en de Moving Adventures Medien GmbH. De outdoorsport- en avonturenfilms zijn te zien in acht verschillenden landen. Meer informatie over de films, tickets en data is te vinden op de website van E.O.F.T.