TOP

Omzet Van de Velde licht gedaald

De omzet van de Belgische lingeriefabrikant Van de Velde, eigenaar van het merk Marie Jo, heeft de omzet in 2008 licht zien afnemen met 0,8 % tegenover het jaar daarvoor.

Het is de eerste keer sinds jaren dat de omzet van lingeriefabrikant Van de Velde daalt. Het bedrijf was in de begroting over 2008 uitgegaan van een lichte groei van ongeveer 1%. De lingeriespecialist had echter vooral in de laatste twee maanden van het jaar last van de economische crisis en de zwakke Britse pond, Amerikaanse dollar en de Scandinavische valuta. In de eerste helft van het jaar werd nog licht geplust met bijna 1%, in de tweede helft daalde de omzet met 2,5 %. Van de Velde is eigenaar van de merken Marie Jo en Prima Donna.

Overigens is in dit cijfer de overname van het Spaanse Eurocorset (bekend van het merk Andres Sarda) niet meegenomen, want anders is de omzet van 2008 wél gestegen.

Dit blijkt uit de voorlopig cijfers die Van de Velde over 2008 bekend heeft gemaakt. De jaarresultaten worden 17 februari bekend.