TOP

Van de Velde neemt belang in Rigby & Peller

De Belgische lingeriefabrikant Van de Velde heeft 87% van de aandelen van de Engelse lingerieketen Rigby & Peller overgenomen. Het bedrijf telde hiervoor £8 miljoen neer (zo'n 8,5 miljoen euro).

De overige 13% van de aandelen van Rigby & Peller blijft in handen van de huidige eigenaars, June en David Kenton, die ook een rol blijven vervullen in de directie.

Rigby & Peller heeft zeven multibrand lingeriewinkels in de regio Londen plus een webshop, die samen goed zijn voor een jaaromzet van 10 miljoen pond. Het bedrijf is hofleverancier van het Britse Koningshuis (Royal Warrant). Van de Velde wil de formule uitrollen naar de rest van Engeland en op termijn ook internationaal.

Overnamepad

Van de Velde is bekend als moederbedrijf van de lingeriemerken Marie Jo en Prima Donna, maar is de laatste jaren flink op overnamepad. In 2008 werd het Spaanse lingeriemerk Andrés Sardá overgenomen. In 2010 nam het bedrijf een meerderheidsbelang in de Amerikaanse lingerieketen Intimacy en in datzelfde jaar werd ook de Nederlandse winkelformule LinCHerie overgenomen. Het bedrijf zette twee jaar geleden zelf het winkelconcept Oreia neer, met verschillende winkels in Duitsland en Spanje.