TOP

Mijn shop is top: Le-Bon Bodywear in Haelen

In deze rubriek gaat Textilia langs bijzondere bodyfashionwinkels. Wat maakt hun shop zo top?

In het dorpse Haelen, maar vlakbij de stad Roermond. Volgens eigenaresse Ria Timmermans dé plek voor haar bodyfashiondroom Le-Bon Bodywear. “We hebben zeven parkeerplekken voor de deur, en in Roermond is er een verschrikkelijk parkeerprobleem. Ideaal dus.”

Zelfverzekerd
Le-Bon Bodywear is sinds een jaar geopend. Ria: “Ik werkte vanuit huis en deed de administratie van het bedrijf van mijn man. Maar dat gaf geen voldoening meer. Daarom had ik mijn zinnen gezet op een eigen zaak.” Het originele plan was om van het historische pand uit 1890 een hele beleving voor vrouwen te maken. “Naast mijn lingeriezaak begon een kennis met een schoonheidssalon,” vertelt Ria. “Ideaal voor naast een lingeriewinkel, want als vrouwen van een behandeling vandaan komen zijn ze zelfverzekerd en kopen sneller een mooi setje.” Helaas vertrok deze zaak na vijf maanden. “Ik heb nog 100 m2 over en ik zou hier graag weer een beautysalon in willen. Met Le-Bon Bodywear wil ik namelijk een regionale functie vervullen. Dus als er nog geïnteresseerden zijn…”

Slappe herfst
Toch is Ria blij met de stap van thuiswerken naar een eigen business. En ondanks de slappe september- en oktobermaanden zijn de cijfers conform prognose. “Met de feestdagen moet het weer beter gaan, dat hoor ik van iedereen die in de branche zit: de herfst is nu eenmaal geen vetpot.”

Allure
Na een jaar opstarttijd is het duidelijk waarin Le-Bon Bodywear zich onderscheidt. “We hebben een bijzondere inrichting: veel glas, heel strak en toch vertrouwd. De lingerie hangt heel opvallend tegen een glazen wand en in die wand zitten bloemblaadjes verwerkt. Dat valt wel op! Met een pand dat stamt uit de negentiende eeuw stralen we bovendien de nodige allure uit. En natuurlijk voeren we mooie merken zoals Marie Jo, L’Aventure en Chantelle. Dat zijn ook niet de minsten.”Er zijn ook al voorzichtige toekomstplannen. “We gaan misschien uitbreiden en ik ben nu bezig met de verkoop van beenmode. Maar het lijkt me verstandig om, voor ik grotere plannen maak, eerst de ontwikkelingen in de economie af te wachten.”