TOP

Olcay Gulsen neemt afscheid als ceo van Supertrash

Supertrash moet het vanaf nu zonder Olcay Gulsen als ceo doen. Ze vertrekt per direct als eindverantwoordelijke bij haar modemerk. Dat meldt zakenblad Quote. Er is al een opvolger.

Portret Olcay Gulsen: Supertrash

Olcay Gulsen, topvrouw van het vrouwenmodemerk Supertrash, gaat andere dingen doen. Daarom neemt ze na 12 jaar afscheid als ceo van het merk. Tegen RTL Boulevard zegt ze: “Ik heb heel erg de behoefte om zelf meer creatief bezig te zijn”. Zo gaat ze meer televisiewerk doen. “Ik ga een heel leuk programma maken in het buitenland.” De afgelopen maanden is ze al op de buis in het programma Wie is De Mol?

Opvolger

Charles Paape (55) is de opvolger van Gulsen, onthult Quote door een kijkje in het handelsregister. Hij was eerder ceo en cfo bij Free Record Shop, The Phone House en Dixons. Tegen zakenblad Quote zegt hij: “Ik ben gevraagd door de aandeelhouders, waaronder ook mevrouw Gulsen, om dit te doen. Ik heb inderdaad geen ervaring met de modebranche, maar heb andere kwaliteiten.”

Veranderingen

Het merk heeft de afgelopen jaren de nodige veranderingen ondergaan. In 2016 lanceerde Olcay Gulsen haar nieuwe merk ST.Studio, dat volwassener, tijdlozer en rustiger is dan Supertrash. De Supertrash-winkels werden omgedoopt tot ST.studio en het merk Supertrash was voortaan exclusief voor de wholesale. “Ik wil geen concurrent zijn van winkeliers, de mensen die ons groot maken”, motiveerde ze deze keuze in een interview met Textilia in juni 2016.


LEES HIER HET INTERVIEW DAT WE IN JUNI 2016 MET OLCAY GULSEN HADDEN OVER ST.STUDIO


Financiële zorgen

In februari 2017 bleken er financiële problemen te zijn bij SuperTrash. De resultaten van het nieuwe merk ST.Studio zouden tegenvallen en het bedrijf zou de rekeningen niet meer kunnen betalen. Dat probleem werd opgelost door een kapitaalinjectie van enkele miljoenen. 

Over Olcay Gulsen

Olcay Gulsen (1980) is geboren in Waalwijk en volgt de hbo-opleiding Personeel en Arbeid in ‘s-Hertogenbosch. Op haar 21ste begint ze haar bedrijf 2Stepzahead in Amsterdam, waarmee ze merken als Criminal en 5th Avenue importeert. In 2004 voegt ze Supertrash toe. 

Al snel richt ze zich volledig op dit merk, waarvan ze in 2009 eigenaar wordt. Supertrash groeit snel. Daarnaast werkt ze mee aan tv-programma’s als ‘Project catwalk’, ‘The face’, ‘Ultimate shopper’, ‘Werk aan de winkel’ en ‘RTL Boulevard’. In 2016 presenteert ze haar nieuwe merk ST.studio, dat ze omschrijft als volwassener dan Supertrash.

Olcay Gulsen blijft wel creatief verbonden aan het modemerk SuperTrash.