TOP

Nominaties Nationale Citymarketing Trofee bekend

Op vrijdag 13 april zijn de nominaties voor de Nationale Citymarketing Trofee bekendgemaakt. In de categorie boven 100.000 inwoners gaan de nominaties naar Eindhoven, Groningen en Dordrecht. In de groep onder 100.000 inwoners zijn het Bergen op Zoom, Katwijk en Veenendaal.

De afgelopen weken konden de burgemeesters in Nederland hun  gemeente aanmelden voor de titel “Beste citymarketing gemeente van het jaar 2011”. Ook konden zij andere gemeenten nomineren voor deze titel. Daarnaast zijn mogelijke kandidaten voor de trofee aangedragen door een aantal op dit vakgebied actieve wetenschappers.

Er is gekeken naar een aantal belangrijke aspecten, zoals de aanwezigheid van doelstellingen en kernwaarden, beleid en beleidsstukken op dit terrein, onderzoek naar effecten en resultaten van citymarketing en de wijze van organisatie.

Vakjury

Binnenkort beoordeelt de onafhankelijke vakjury de nominaties en wijst uiteindelijk de winnende gemeenten aan. De genomineerde gemeenten leveren hiervoor gedetailleerde documentatie en motivering aan bij de jury. Ook moeten zij zich ‘live’ presenteren tijdens een jurybijeenkomst.

Bij de uiteindelijke beoordeling zullen vakinhoudelijke elementen als beleidsmatige aanpak, organisatie, mediaprofilering, monitoring en aantoonbare effecten van citymarketing worden meegewogen. Ook wordt gevraagd naar een kosten-batenanalyse en de ontwikkelingen ten opzichte van vorig jaar.

De jury staat onder leiding van Ralph Pans, voorzitter directieraad van de Vereniging  van Nederlandse Gemeenten (VNG). Naast Pans bestaat de jury uit de volgende leden: Cees van Bemmel(directievoorzitter Van Wijnen Holding BV), Erik Braun (universitair docent Erasmus Universiteit Rotterdam), Gerard Marlet (directeur Stichting Atlas voor Gemeenten en schrijver van het boek “De aantrekkelijke Stad”), Eric de Kluis (hoofdredacteur Binnenlands Bestuur) en Gaston Crolla, voorzitter bestuur Netwerk Citymarketing.

Nationaal Congres Citymarketing

De Nationale Citymarketing Trofee (NCT) wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Citymarketing. Dit landelijk congres wordt gehouden in de gastgemeente Eindhoven op 4 juni. Vorig jaar waren de gemeenten Den Haag en Lelystad de winnaars.

Meer informatie: www.nationaalcongrescitymarketing.nl