TOP

Nolita en Ra-Re verkocht aan Italservices

De jeansmerken Nolita en Ra-Re worden verkocht aan het Italiaanse modebedrijf Italservices, dat we kennen van onder andere Met Jeans. Er werd al een tijdje gezocht naar kopers voor de merken, omdat het moederbedrijf in zwaar weer verkeerde.

Nolita (jeansrelated vrouwenmerk) en Ra-Re (jeanslabel voor mannen en vrouwen) waren eigendom van Flash & Partners. Dat bedrijf zou enorm te lijden hebben gehad van de economische crisis. Door de merken te verkopen wordt een faillissement afgewend en wordt de reputatie van de merken zo min mogelijk schade toegebracht.

Continuïteit

Italservices neemt vanaf de zomercollectie 2012 de productie, distributie en marketing over van Nolita en Ra-Rare én de kinderlijnen Nolita Pocket (meisjes) en Ra-Re Kid (jongens). De overname is nog niet definitief, maar de continuïteit van de merken is gewaarborgd. Ongeveer een kwart van de medewerkers van Flash & Partners wordt door de nieuwe eigenaar in dienst genomen.

Groei

Bij Italservices zijn Nolita en Ra-Re in goede handen. Ondanks de recessie weet dit Italiaanse modebedrijf juist enorm te groeien, mede door de overname van merken. Italservices is oprichter van de merken Met Jeans en Heavy Project. Met de nieuwe aankoop is het bedrijf eigenaar van 11 merken, waaronder ook de nog niet eerder genoemde merken Cycle, Fake London, Tramarossa, JFour en JColor.