TOP

Nog geen winst voor Suitsupply, Shein zit Inditex op de hielen en winkels plussen in september

Meer omzet, maar nog geen winst voor Suitsupply in 2021. Verder: e-tailer Shein koerst af op een jaaromzet van 24 miljard dollar, de schoenenlicentiepartner van Scotch & Soda zit in de financiële problemen en winkels sluiten september met een plus van ruim 5 procent af, wat vooral komt door de hogere prijzen. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van maandag 31 oktober.

Foto: L’Estrop (Alessandro Michele voor Gucci, zomer 2023)

Omzetplus, maar geen winst voor Suitsupply in 2021

Suitsupply noteerde in 2021 een omzetstijging van 56 procent, meldt Quote op basis van de jaarrekening van het bedrijf. Er werd een omzet geboekt van ruim 319 miljoen euro. Bijna de helft van de omzet is afkomstig uit de Verenigde Staten, de grootste markt voor de retailer. In 2020 kampte het bedrijf met een sterk teruggelopen omzet, mede door de gedwongen winkelsluitingen door corona. Wel wordt er nog steeds verlies geleden, al was die met 22 miljoen euro in 2021 minder negatief dan de 109 miljoen euro in het jaar ervoor. De Ebitda verbeterde van min 47 miljoen euro naar plus 18,5 miljoen euro in 2021.

Shein gaat richting omzet van 24 miljard

E-tailer Shein zou dit jaar uitkomen op een omzet van 24 miljard dollar, schrijft The Wall Street Journal op basis van ‘interne bronnen’. Ter vergelijking: H&M Group boekte circa 18 miljard dollar omzet in 2021 en Inditex 27 miljard dollar in 2021. Shein werd tien jaar geleden opgericht en is inmiddels in ongeveer 150 landen actief. Het bedrijf zou sinds 2019 winstgevend zijn. Onlangs was Shein nog negatief in het nieuws omdat de medewerkers in de fabrieken zouden worden uitgebuit.

Schoenenlicentiepartner Scotch & Soda start insolventieprocedure

HS Footwear GmbH heeft vorige week een aanvraag ingediend bij de rechtbank in Osnabrück voor de opstart van een insolventieprocedure. Het bedrijf is onderdeel van de Duitse Hamm Group, dat gevestigd is in Osnabrück, en sinds 2019 als licentiehouder verantwoordelijk voor de productie en verkoop van de schoenenlijn van Scotch & Soda. Curator Malte Köster van Willmerköster onderzoekt momenteel of en hoe HS Footwear voortgezet kan worden, zo meldt het advocatenkantoor. Hamm is ook schoenenpartner van modemerk Gant. Deze activiteiten worden ongewijzigd voortgezet.

De Duitse schoenenproducent kwam volgens Willmerköster in de financiële problemen door de pandemie en de lastige marktsituatie met ‘aanhoudende terughoudendheid’ in de branche. De extreme inflatie en stijgende energieprijzen kwamen daar bovenop. De situatie bij HS Footwear staat niet op zichzelf, het rommelt al langer bij de Hamm Group. Eerder dit jaar viel dochterbedrijf HC Footwear GmbH al om, dat de licentie had voor Camel Active Footwear. Hoofdlicentiehouder Bültel Group heeft de ontwikkeling en distributie inmiddels bij een nieuwe partij ondergebracht.

CBS: omzetgroei voor detailhandel door hogere prijzen

De detailhandel heeft in september 5,3 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat is vooral het gevolg van hogere prijzen, blijkt uit cijfers van het CBS, gezien het verkoopvolume met 3,5 procent daalde. Non-foodwinkels zagen de omzet met 4,7 procent toenemen, terwijl het aantal verkochte stuks met 2,9 procent afnam. Binnen de non-food presteerden kleding- en schoenenwinkels met plussen van respectievelijk 10,9 procent en 11,8 procent het best. Ook online steeg de omzet van mode en modeaccessoires met 10 procent.

Gucci annuleert modeshow in Seoul

Gucci annuleert zijn Cosmogonie-show in Seoul, die op 1 november zou plaatsvinden in het historische Gyeongbokgung Palace. Het modehuis kondigt dit aan nadat afgelopen weekend meer dan honderdvijftig mensen omkwamen door verdrukking tijdens de Halloween-festiviteiten in Seoul, meldt Women’s Wear Daily. “Onze harten zijn gevuld met verdriet voor degenen die hun leven hebben verloren of gewond zijn geraakt bij de tragische gebeurtenis in Itaewon. Met respect voor de periode van nationale rouw en in overeenstemming met de Korean Cultural Heritage Administration zal Gucci niet doorgaan met het geplande event”, stelt het luxemerk in een statement. De show in Gyeongbokgung zou de eerste show van Gucci in Zuid-Korea worden. In de aanloop van het event haalde het modehuis K-popstar Hanni van de band NewJeans binnen als nieuwste merkambassadeur.