TOP

Zo voeg je textuur en stijl toe met een jute vloerkleed

Wil je een vloerkleed met een natuurlijk en stoer randje in je woonkamer? Dan is een jute vloerkleed de juiste keuze! Jute vloerkleden zijn gemaakt van jute, een plant die afkomstig is uit India, Bangladesh en China. Jute staat bekend om zijn robuuste uiterlijk, waardoor een jute vloerkleed perfect is om je interieur wat meer pit te geven. Ben je benieuwd naar hoe je een jute vloerkleed het beste kan combineren? Lees dan snel verder voor meer tips en inspiratie!

Wat is een jute vloerkleed?

Jute is 100 procent plantaardig en wordt gemaakt van de juteplant die afkomstig is uit India, Bangladesh en China. Jute wordt veel gebruikt voor het maken van vloerkleden, omdat het een robuuste uitstraling heeft. Jute staat bekend om zijn duurzaamheid en is daarom perfect om te gebruiken in een huis met een natuurlijk interieur. Jute wordt daarnaast ook gebruikt voor het maken van tassen, kleding en andere textielproducten.

De gouden vezel

Een jute vloerkleed is niet alleen stoer, maar ook heel veelzijdig. Jute vloerkleden zijn er in verschillende maten en stijlen, waardoor je altijd een vloerkleed vindt dat bij jouw woonstijl past. Een jute vloerkleed is grover dan andere soorten vloerkleden en geeft daardoor meer textuur en diepte aan je ruimte. Jute wordt daarnaast ook vaak ‘de gouden vezel’ genoemd door de karakteristieke goudgele kleur die dit materiaal heeft.

Een jute vloerkleed bij een natuurlijke woonstijl

Jute vloerkleden zijn perfect om te combineren met andere natuurlijke materialen zoals hout of leer. Vooral als je al rotanmeubels hebt die gemaakt zijn van hout is een jute vloerkleed daarom een goede toevoeging. In combinatie met groene planten en andere natuurlijke materialen creëer je met dit kleed in een handomdraai een Boheemse stijl.

Combineren met een industrieel design

Een andere populaire woonstijl die we overal in Nederland terug zien, is de industriële woonstijl die zich kenmerkt door de combinatie van hout met zwarte, metalen details. Ook hier kan een jute vloerkleed door zijn robuuste uitstraling een mooie aanvulling zijn. De stoere uitstraling van een jute vloerkleed sluit namelijk naadloos aan bij de stijl van dit interieur. Jute is daarnaast ook een duurzaam materiaal, waardoor je lang van je vloerkleed kunt genieten.

Een jute vloerkleed kopen

Het kiezen van het juiste formaat jute vloerkleed is tenslotte niet altijd even makkelijk. Veel mensen vinden het namelijk lastig om het formaat van het kleed echt voor zich in de kamer te zien en kopen daardoor vaak een te groot of te klein vloerkleed. Om zeker te weten of je het juiste formaat jute vloerkleed aanschaft, kun je met tape of kranten daarom het beste eerst het formaat op de vloer uitbeelden. Zo weet je zeker dat je vloerkleed naadloos aansluit bij de rest van je interieur!