TOP

Nieuwe winkels Mutsaers, Blue Industry en Blue Tomato

De Oostenrijkse sportretailer Blue Tomato opent een winkel in Nederland. Tassenfabrikant Mutsaers heeft een winkel geopend in New York. En Blue Industry gaat een winkel openen in Eindhoven. Dit keer volop winkelnieuws in het nieuwsoverzicht van dinsdag 2 oktober 2018.

Oostenrijks sportconcept Blue Tomato naar Nederland

De Oostenrijkse street- en activewearformule Blue Tomato betrekt binnenkort diens eerste fysieke Nederlandse winkel in de Utrechtse binnenstad. Het concept dat ruim dertig jaar bestaat en vestigingen heeft in het thuisland, Duitsland en Zwitserland krijgt vier verdiepingen tot zijn beschikking. Blue Tomato heeft al wel een Nederlandse webshop, waar streetwear wordt verkocht naast snowboard-, freeski-, surf-, en skatecollecties. Merken in het assortiment zijn onder andere Carhartt WIP, Adidas, Patagonia, Vans, Champion, Billabong, Fila, Ellesse en Quicksilver. 

Mutsaers opent winkel in New York (foto)

Het Nederlandse tassenmerk Mutsaers heeft een winkel geopend op Fifth Avenue in New York. Dat meldt Retailnews. Het merk produceert de tassen met de hand in Kaatsheuvel en kiest bewust niet voor goedkopere productie in het buitenland. Het Hollandse vakmanschap slaat juist in het buitenland aan. In augustus opende de eerste Mutsaers Experience store in Amsterdam. Aan het roer van het bedrijf staat de 26-jarige Debbie Mutsaers, die het tassenbedrijf enkele jaren geleden overnam van haar ouders. Zij lanceerde vorig jaar een nieuwe lijn traditionele leren tassen met een modern design, waarmee ze de young professional aanspreekt.

Blue Industry opent winkel in Eindhoven

Mannenmodemerk Blue Industry gaat in februari 2019 een winkel in Eindhoven openen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De winkel van ongeveer honderd vierkante meter is een partnership met de Brabantse moderetailer Van Oorschot, die het merk al via shop-in-shops verkoopt in twee van zijn drie winkels. Deze samenwerking smaakte duidelijk naar meer. Blue Industry opende in 2016 de eerste winkel in Den Bosch. In een interview met Textilia in 2017 vertelde mede-eigenaar Rogier van Kleef al dat het merk actief op zoek is naar winkellocaties en in Nederland ruimte te zien voor vijf of zes winkels.

Rotterdam verruimt openingstijden voor Black Friday

Winkeliers in Rotterdam mogen dit jaar op Black Friday (vrijdag 23 november) tot middernacht openblijven. Dat is een uur langer dan vorig jaar, toen de stad de openingstijden voor de eerste keer verruimde voor Black Friday. Dat schrijft het AD. De Bijenkorf heeft al laten weten gebruik te maken van de mogelijkheid. Rotterdam was de eerste Nederlandse gemeente die vorig jaar de openingstijden voor Black Friday verruimde. Het werd een groot succes. Koopjesdag Black Friday is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het is de vrijdag na Thanksgiving Day, wanneer de meeste Amerikanen vrij zijn. Om hen naar de winkels te trekken adverteren winkels met speciale aanbiedingen. Black Friday wordt beschouwd als de start van de kerstinkopen.