TOP

Nieuwe shopping-app: Kwoller

Op 6 mei is de nieuwe shopping applicatie Kwoller gelanceerd. Deze app, gebaseerd op het Tinder-model, laat je door het aanbod van verschillende webshops heen swipen om zo een kledingmatch te vinden.

De nieuwe mode-app Kwoller werkt volgens het Tinder systeem. Swipe naar links als je het artikel niks vindt en naar rechts als je het kledingstuk op je verlanglijstje wil zetten. Tot nu toen is er alleen kleding te zien van een aantal grote retailers zoals Zara, Forever21 en J.Crew.

De makers van de Kwoller app, de Amerikaanse Tim Bernal en Brian Luoko, geven tijdens de lancering van op 6 mei 2014 op het congres Disrupt New York aan de applicatie uit te willen breiden met mannenmode en op ten duur zelfs met woonaccessoires.

Tinder
Dating-app Tinder laat je door gebruikersprofielen heen scrollen van potentiële dates. Als je iemand leuk vindt, swipe je naar rechts. Zo niet, dan swipe je naar links. Als je iemand gevonden hebt en diegene vindt jou ook leuk dan is het mogelijk om te chatten met elkaar en zo een date regelen. Inmiddels zijn er in Nederland 1,2 miljoen Tinder gebruikers.

Overige functies
Kwoller onthoudt wat je leuk vindt en biedt elke keer dat je de applicatie opent een selectie aan die helemaal op jou is aangepast. Deze app houdt ook de uitverkoop bij en geeft door middel van een push-bericht aan dat een item van je verlanglijstje afgeprijsd is. Als je de mening van je vrienden wilt dan is het item ook te delen via social media.

Betalen
Afrekenen via de app is nog niet mogelijk. Als je het item wilt kopen word je doorgelinkt naar de mobiele website van de betreffende retailer. De ontwikkelaars geven aan dat ze wel bezig zijn met het ontwikkelen van een betaalsysteem voor de applicatie.

Kwoller is niet helemaal uniek in zijn soort. De applicatie Mallzee werkt met hetzelfde ‘Tinder’ systeem en geeft hier zelfs persoonlijk advies bij. Voor schoenen is er de soortgelijke app: Stylect.