TOP

Nieuwe opleidingssubsidie voor modebedrijven

Modebedrijven kunnen sinds 1 augustus 2011 voor ruim 100 opleidingen ook een Europese subsidie krijgen naast de al bestaande Nederlandse subsidie. Daardoor kan het percentage dat ondernemers terugkrijgen van gemaakte opleidingskosten oplopen tot 90%.

Er bestond voor ondernemers in de mode en sport al de scholingssubsidie via Branche Bureau Mode van 33,3 of 50 procent. Nu komt er ook een Europese subsidie bij voor deze branches (plus de schoenenbranche), namelijk de ESF subsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF). Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) behandelt de ESF subsidieaanvragen.

90% subsidie

Deze Europese subsidie maakt het opleiden van medewerkers extra aantrekkelijk. Hiermee kunnen bedrijven via de Stichting Opleidingsfonds HBD maximaal 40% ESF subsidie ontvangen voor opleidingskosten. Dat komt bovenop de Nederlandse subsidie, die kan oplopen tot 50%. Ondernemers kunnen met beide subsidies dus maximaal 90% van de opleidingskosten terug krijgen.

Detex

Er zijn ruim honderd opleidingen die in aanmerking komen voor de ESF subsidie, waaronder veel opleidingen van Detex. De volledige lijst staat op de site van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Bedrijven kunnen de subsidie tussen 1 augustus 2011 en 31 juli 2012 aanvragen. Er is ruim € 750.000 beschikbaar. Er geldt: op is op en wie het eerst komt, die het eerst maalt.