TOP

Nieuwe kindermerken op kindermodebeurs kleine fabriek 2010

Op 4 en 5 juli is er weer veel nieuws te zien op kindervakbeurs kleine fabriek in de RAI Amsterdam. De complete lijst van deelnemers kun je inzien op www.kleinefabriek.nl.

Hier een greep uit de deelnemers van aanstaande editie:

 

Floc Baby

Het Spaanse merk brengt luxe breisels voor baby’s en kinderen van 0 tot 8 jaar. Er wordt gewerkt met materialen als merinowol, kasjmier, alpaca en katoen. De collectie kent vele details en een ingetogen kleurgebruik Doordat de productie van de kleding plaatsvindt in de eigen fabriek in Spanje, zijn bestellingen het jaar mogelijk en binnen een maand leverbaar. Bovendien kunnen kleuren en details dankzij de custom made service naar eigen wens ingevuld worden. Floc Baby is verkrijgbaar bij www.amabri.com.

 

Tapete

T-shirts van Tapete spelen met eenvoudige prints in op de belevingswereld van kinderen tussen 0 en 8 jaar. De nieuwe kleuren voor volgende zomer zijn hemelsblauw, lichtgrijs, gras- en legergreen én zomers paars. De zomercollectie is uitgebreid met een comfortabel boxpakje, uiteraard ook met eigenwijze prints.

 

Chacha – accessoires

Het Franse merk Chacha wordt omringd door illustratoren. Dat staat garant voor een collectie vol originele producten met een retrotintje voor kinderen. Van verjaardagsuitnodigingen tot sieraden en van puzzels tot tatoeages. Bijvoorbeeld van de hand van Alain Grée. Deze beroemde illustrator voorzag in de jaren zestig en zeventig ook menig Nederlands kinderboek van zijn herkenbare, kleurrijke signatuur.

 

Blabla – speelgoed & accessoires

Het Amerikaanse kindermerk blabla wordt ontworpen door een Française en met de hand gefabriceerd in Peru. De poppen, dekens, sleutelhangers, rammelaars, rugzakjes en mobiles van zachte, gehaakte katoen, vallen op door hun ouderwetse eenvoud, of, zoals het merk het zelf omschrijft, ‘happiness fits in the palm of the hand’ (www.blablakids.com).

 

Mijnes – vilten accessoires made in Holland

Een passie voor kleuren, vormen, mooie materialen en alles wat nodig is om een mooie wereld te maken. Denk aan tassen, muziekdozen, etuis en muurdecoratie. Mijnes knipoogt naar de tijd dat je zelf nog jong was. De basis van het wolvilt is zuiver scheerwol. www.mijnes.com.