TOP

Nieuwe eigenaar voor Anna Scott

Modebedrijf Four to Six heeft op 24 juli vrouwenmodemerk Anna Scott overgenomen. Anna Scott was onderdeel van United Fashion Group, dat vorige week failliet werd verklaard.

Het management van Anna Scott komt in handen van Liselotte Filippo en Stefan van Schooten, die beiden al jaren nauw bij het label betrokken zijn als managers. Zij zijn samen met Four to Six de aandeelhouders van de nieuwe BV Anna Scott.

Kracht van het merk

“Wij zijn erg blij dat Anna Scott zo snel wordt doorgestart onder de Four to Six -vlag”, zegt Filippo in een persbericht. “Dat deze deal zo snel tot stand is gekomen, zegt wel iets over de kracht en aantrekkelijkheid van ons merk, dat wereldwijd in meer dan 1000 winkels te verkrijgen is.”

Verhuizing

Het bedrijf verhuist van het World Fashion Centre naar het pand van Four to Six aan de Joop Geesinkweg in Amsterdam. “We zitten nu midden in de verhuizing. Maandag beginnen we met de verkoop van de nieuwe zomercollectie 2015 in de nieuwe showrooms en de uitlevering van de najaarscollectie 2014 start ook binnenkort. Behalve dat we wat vertraging oplopen, verandert er aan de voorkant voor de klant erg weinig”, zegt Van Schooten.

Salesteam

Niet al het personeel behoudt echter zijn baan. “Het is een overname vanuit faillissement dus helaas is het niet mogelijk om iedereen mee te nemen. We zijn met een deel van de mensen nog in gesprek. Maar het vaste salesteam gaat sowieso mee en begint maandag met de verkoop van de nieuwe collectie. Ook ons netwerk met agenten in het buitenland blijft voor het grootste deel ongewijzigd.”

Four to Six: toevoeging

Four to Six is eigenaar van mannenmodelabel Cold Method. Daarnaast is het bedrijf distributeur voor de Benelux van de merken BLK DNM, Brand8, Clark’s Originals, Nudie Jeans, Original Penguin en YMC. Frans Torcque, ceo van Four to Six zegt in een persbericht: “We zijn erg enthousiast over het overnemen van Anna Scott. Wij geloven absoluut in het merk en haar internationale potentie. Anna Scott is een erg welkome toevoeging aan het merkenpakket.”

Historie

Anna Scott werden in 2005 opgericht onder de United Fashion Group door Nicole Hoefsmit en Theo de Prenter. Zij zijn niet langer betrokken bij het merk. United Fashion Group werd op 15 juli 2014 failliet verklaard, nadat de bank de financiering had stopgezet.