TOP

Nieuwe CEO Protest Sportswear, TK Maxx naar Enschede en Amsterdam lanceert duurzame shoppingkaart

Het Nederlandse sportlabel Protest heeft deze maand een nieuwe algemeen directeur ingelijfd. Verder breidt Scotch & Soda verder uit in China en opent TK Maxx het veertiende filiaal in Nederland. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 27 januari.

Credit beeld Wesley van Wijnbergen: Protest Sportswear

Scotch & Soda opent in Shanghai

Scotch & Soda heeft een vestiging geopend in winkelgebied Xintiandi in Shanghai. Het is de tweede winkel in China van het merk nadat in 2021 een winkel in Wuhan werd gelanceerd en een webshop voor de Chinese markt, aldus het persbericht. Scotch & Soda zet de komende jaren zwaar in op expansie in China. Er staan de komende maanden nog twee nieuwe winkels in Shanghai op stapel en een in Beijing, waardoor het modebedrijf medio 2022 vijf vestigingen heeft in China. CEO Frederick Lukoff noemt de Chinese markt ‘veelbelovend’.

Nieuwe CEO Protest Sportswear

Wesley van Wijnbergen (42) is deze maand aangesteld als de nieuwe algemeen directeur van Protest Sportswear. Van Wijbergen werkt al bijna 20 jaar bij het Nederlandse sportmerk waar hij begon op de marketingafdeling na een studie aan het Amfi. Eigenaar Caroline Dekker zal een stap terug doen in de dagelijkse werkzaamheden en meer de rol van eigenaar op de achtergrond vervullen, meldt het persbericht. Dekker: “Wesley leeft en ademt Protest. Ik ben enorm trots op hem omdat hij zich van stagiair tot MD heeft opgewerkt. Dit soort progressie is uitzonderlijk.”

TK Maxx naar Enschede

Het Amerikaanse koopjeswarenhuis TK Maxx opent op donderdag 17 februari de deuren van een nieuw filliaal in Enschede. De winkel in het oosten van het land wordt de veertiende vestiging van de keten in Nederland. In winkelcentrum De Klanderij, in de binnenstad van Enschede kunnen koopjesfanaten straks hun hart ophalen op zo’n 1500 vierkante meter shopvloer. Dit jaar komt er ook nog een locatie bij in Amsterdam, waar de keten al twee winkels heeft, aldus het persbericht.

Amsterdam lanceert shoppingkaart met duurzame winkeladresjes

Modeplatform Cosh en de gemeente Amsterdam lanceren samen een duurzame shoppingkaart die consumenten inspireert met circulaire, lokale kledingwinkels in de vijf verschillende stadsdelen. Elements of Freedom, Eerlijk Waar, Het Faire Oosten, RecycleKid, New Optimist en The Swapshop staan al op de kaart. Cosh wil zoveel mogelijk consumenten stimuleren om bij winkels en webshops van fysieke, duurzame winkeliers te shoppen. Het aanbod op de kaart gaat van tweedehandswinkels en kinderkledingwinkels tot shops met een duurzaam aanbod voor mannen en vrouwen. Het doel is volgens het persbericht ook om de ‘verborgen pareltjes’ die zich buiten de grote shoppingstraten bevinden in de spotlight zetten. Er komt zowel een online als een gedrukte duurzame shoppingkaart die wordt gelanceerd tijdens de Week van de Circulaire Economie (7 februari – 12 februari).