• No products in the cart.
TOP

Nieuw Vrouwenmodemerk: Yverin [interview]

De 22-jarige Yasmin Verheijen werd tijdens het laatste jaar van haar binnenhuisarchitectuuropleiding gescout voor Miss Nederland. Toen ze ons land mocht vertegenwoordigen bij Miss Universe bedacht ze echter dat ze liever iets in de mode wilde doen. “Ik wil ook kleding maken waarin iedere vrouw zich mooi voelt.”

Yasmin Verheijen studeerde een aantal jaar geleden af voor binnenhuisarchitect, maar merkte al snel dat het toch niet helemaal haar ding was. Toen ze werd gescout voor Miss Nederland en uiteindelijk ons land mocht vertegenwoordigen bij Miss Universe, raakte ze geïnspireerd om iets in de mode te gaan doen. “Je ziet om je heen zo veel mooie kleding. Ik begon te letten op wat iedereen aan had en bedacht me dat ik ook kleding wil maken waarin iedere vrouw zich mooi voelt.” Zo ontstond vorig jaar Yverin.

Hoe ben je het merk gestart?

“Ik had nog totaal geen ervaring met het produceren van kleding dus het was voor mij allemaal nieuw. Ik heb een hele tijd met de handen in het haar gezeten om te bedenken waar ik moet beginnen. Ik heb mijn computer gepakt en ben me erin gaan verdiepen. Zo heb ik mensen benaderd en heb ik een fabrikant gevonden. Het was een lastig en stressvol proces. Je denkt dat het makkelijk is, maar je moet veel onderzoeken, wachten en aanpassen. Maar dat hoort erbij en dat moet je opzij zetten en denken in oplossingen.”

“Mijn eerste collectie heb ik niet gepromoot zodat ik rustig kon kijken hoe alles werkt en hoe goed de kwaliteit van de producten is. De items zijn toen alleen verkocht via de webshop.”

Waarmee onderscheidt Yverin zich van andere merken?

“Het merk draait om prints. De eerste collectie was best apart, daar moet je van houden. Ik ben nu een weg in geslagen waarin de items en de prints wat toegankelijker zijn.”

Voor wat voor vrouw is Yverin?

“Het kan gedragen worden door vrouwen tussen den 20 en 45, maar eigenlijk kunnen ook vrouwen daarbuiten het dragen. Sommige items zijn wat chiquer, maar het is ook casual. Het is sexy en vrouwelijk.”

Heb je iets gehad aan het feit dat je Miss Nederland bent geweest voor het opzetten van je eigen merk?

“Best wel. Je zit in het wereldje en gaat naar feestjes met mensen die veel naamsbekendheid hebben en het merk voor je willen promoten. Ik ken door Miss Universe ook in ieder land een meisje die ik wil gaan vragen om het te gaan dragen. Dan heb je er toch wel wat aan.”

Hoe zie je de toekomst van het merk voor je?

“Ik heb me eerst gefocust op mijn webshop, maar ik wil ook graag in de winkels liggen. Ik sta komende tijd nog niet op beurzen omdat je daarvoor meer dan een jaar vooruit moet werken. Zo ver ben ik nog niet, maar dat wil ik uiteindelijk wel. Het is mijn passie en mijn droom. Ik hoop dat Yverin uiteindelijk groot wordt en succesvol. Ik hoop dat Nederland het wil gaan dragen en dat ik ook internationaal kan uitbreiden. Maar wel alles langzaam opbouwend.”