TOP

Nieuw label Jane Lushka, geen doorstart voor Kinderkleding Groep en eerste brandstore Janice

Kinderkleding Group B.V. start niet door, blijkt uit het eerste faillissementsverslag. Verder lanceert Jane Lushka een nieuw label en transformeert Janice de pop-up van het vrouwenmodelabel naar een permanente brandstore. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van 8 augustus.

credit beeld JL Studio: Jane Lushka

Jane Lushka lanceert nieuw label

Vrouwenmodelabel Jane Lushka wordt uitgebreid met sublabel JL Studio. Met dit nieuwe label zoeken de oprichters Jane en Lushka Iskroff het premium segment van de markt op.  “JL Studio is een high-end lijn die zich goed vormt naast de reguliere Jane Lushka-collectie en waarmee we een stapje verder kunnen gaan. We willen vrouwen op hun best laten zien, zodat ze zich speciaal en zelfverzekerd voelen”, aldus Jane en Lushka in het collectiebericht. Voor JL Studio ontwerpen de zussen collecties, die in elk seizoen draagbaar en met elkaar te combineren zijn.

Jane Lushka werd 15 jaar geleden opgericht in Nederland. In 2017 openden het merk een hoofdkantoor en showroom in Amsterdam. De eerste eigen winkel opende in 2005. Het merk is verkrijgbaar in vijf landen. JL Studio wordt toegevoegd aan het bestaande wholesalenetwerk.

Kinderkleding Group B.V. start niet door

Kinderkleding Groep B.V. maakt geen doorstart, zo blijkt uit het eerste faillissementsverslag. Het Tilburgse bedrijf werd op 4 juli failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Tegenvallende omzetten en de lage winstmarges waarmee de kinderkleding kon worden verkocht, deden het bedrijf de das om. Voor dochterbedrijf Kinderkleding-Tekoop.nl B.V. worden de mogelijkheden tot een doorstart nog onderzocht.

Kinderkleding Groep was de holding achter online webshops Kinderkleding.nl, Kinderkleding-tekoop.nl, Happybee.nl en Bofashion.nl. Al deze sites zijn meegesleept in het faillissement en niet meer in de lucht. In het verleden had het bedrijf ook twee fysieke kindermodewinkels in het portfolio. ‘t Elfje in Tilburg sloot in 2018 echter de deuren en The Kids Republic in Bilthoven halverwege 2020.

Janice opent eerste brandstore

De tijdelijke winkel van Janice aan de Kolperstraat in Den Bosch wordt een permanente locatie voor het vrouwenmodelabel. Dit heeft de ontwerper bekend gemaakt op zijn Instagram-pagina. “Het was eigenlijk de bedoeling dat de tijdelijke winkel tot augustus zou lopen, maar vanwege het succes hebben we besloten om door te gaan als officiële brandstore. Het huurcontract is tot heel veel langer verlengd”, aldus Janice. Plannen om op korte termijn meer eigen winkels te openen, heeft de ontwerper vooralsnog niet, maar hij “sluit het niet uit”.

Perry Sport wordt Sprinter

Perry Sport verdwijnt langzaam uit het Hollandse straatbeeld. De winkels van de sportketen worden getransformeerd naar de Spaanse winkelformule Sprinter Sports, die al actief is in Spanje, Frankrijk, Portugal en Italië. De locatie Arnhem is de dertiende winkel die onlangs is verbouwd. Ook de winkels van Aktiesport staan op de rol om te worden ingelijfd als Sprinter-filialen, zo staat er te lezen op de site van de sportformule. De online winkels van Perry en Aktiesport gaan dit najaar uit de lucht en worden vervangen door de webshop van Sprinter.

Zowel Sprinter, Perry Sport en Aktiesport zijn eigendom van het Britse JD Sports Fashion Plc. Het bedrijf nam de twee Nederlandse sportformules in 2016 over. De twee ketens verkeerden toen in staat van faillissement.