TOP

4 tips voor lange mannen die kleding willen kopen

Nederland staat om vele dingen bekend, maar veel mensen weten niet dat gemiddeld Nederlandse mannen het langst zijn ter wereld. Daardoor zijn er vele mannen die moeite hebben met kleding kopen doordat ze lang zijn. Komt dit probleem je bekend voor? Dan is het raadzaam om deze blog door te lezen. Je vindt hieronder namelijk 4 tips waarmee kleding kopen ondanks je lengte een stuk betere ervaring wordt.

Kies voor gespecialiseerde merken

De eerste tip die we je mee willen geven is om voor gespecialiseerde merken te kiezen. Er zijn namelijk merken die zich specialiseren aan mensen met een bepaalde lichaamsvorm. Denk daarbij niet alleen aan mensen die een grotere heupmaat hebben, maar dus ook aan mensen die lang zijn. Langzaam maar zeker is het aantal merken dat gespecialiseerd is in het bedienen van lange mensen gegroeid. Daardoor is de keuze vrij groot geworden. Kijk daarom goed rond en onderzoek wat theorganicfit.nl of andere merken je kunnen bieden. Hierdoor zul je sneller perfect zittende kleding kunnen vinden ondanks je lengte.

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Lange mannen moeten zich ten tweede richten op het vinden van kwaliteitskleding die goed past en comfortabel aanvoelt, in plaats van veel verschillende kledingstukken te kopen. Kwaliteitskleding  zorgt ervoor dat je er op je best uitziet, terwijl slecht passende kleding die te groot is, ervoor kan zorgen dat je er slordig en onverzorgd uitziet. Het doel moet zijn om kledingstukken te vinden die speciaal ontworpen zijn voor lange mensen en die goed passen. Kwaliteitsstoffen, constructie en vakmanschap zorgen ervoor dat je er modieus uitziet zonder comfort en persoonlijke stijl op te offeren.

Kies voor horizontale strepen

Verder zouden lange mannen moeten kiezen voor horizontale strepen op kleding wanneer ze winkelen voor nieuwe outfits, omdat deze strepen kunnen helpen bij het creëren van een evenwichtiger en symmetrisch silhouet. Horizontale strepen trekken het oog horizontaal langs het lichaam, waardoor een lange man meer in verhouding lijkt. Daarnaast kunnen horizontale strepen zorgen voor een meer gebalanceerde look waardoor je er aantrekkelijker uitziet.

Overweeg op maat gemaakte kleding

Tot slot zouden lange mannen moeten kiezen voor op maat gemaakte kleding om er op hun best uit te zien. Maatkleding kan helpen om een pasvorm te creëren die flatterend en comfortabel is, zodat jij je lengte kan omarmen en er toch mooi uitziet. Bij op maat gemaakte kledingstukken wordt de stof speciaal gesneden en geproportioneerd voor de lichaamsvorm van de persoon, zodat de kleding niet te ruim of te strak zit. Dit zorgt voor een geraffineerde look die de natuurlijke pluspunten van lange mannen accentueert. Op maat gemaakte kleding kan dus een wereld van verschil maken wanneer je langer dan gemiddeld bent.