TOP

Nieuw: 100% organic denim van Knowledge

Het Deense merk Knowledge Cotton Apparel komt dit najaar met een organic jeanscollectie waarbij in het productieproces slechts 1 liter water per jeans is gebruikt.

Knowledge Cotton Apparel is een Deens casual modemerk voor mannen dat vier jaar bestaat, maar waarvan het moederbedrijf al 25 jaar volledig ecologische producten produceert. In 2013 komt het merk met de eerste damescollectie.

1 liter

Nieuw voor najaar 2012 is de organic jeanslijn, waarbij slechts één liter water is gebruikt bij het wasproces. Er zijn vier modellen in vier wassingen, maar alle denims zijn redelijk ‘dry’. De jeans zijn GOTS-gecertificeerd en ook de labels en de stiksels zijn op een verantwoorde manier gemaakt. Het verven van de jeans gebeurt in een gesloten systeem, waarbij het water in de fabriek wordt gezuiverd en er geen vervuild water in het milieu terecht komt. De verkoopprijzen van de jeans liggen tussen 109 en 129 euro.

Oude jeans

Aan het nieuwe denimproject wordt een actie gekoppeld, waarbij consumenten hun oude spijkerbroek in de winkel kunnen inleveren bij aankoop van een Knowledge jeans. De ingezamelde jeans krijgen een tweede leven in Afrika.

Uniek

Knowledge Cotton Apparel heeft 60 verkooppunten in Nederland, waaronder De Bijenkorf, Van Tilburg Mode en Sport, Best of Brands en Nuku Hiva. Agent Roderique de Klein van Fancy Farmers: “Je merkt dat mensen in deze tijd op zoek zijn naar iets unieks en dit merk heeft echt een goed verhaal. Het verantwoorde aspect is er niet vanwege de marketing, maar het moederbedrijf is wereldwijd één van de pioniers op dit gebied. We proberen die boodschap ook echt te ondersteunen, zo informeren we de medewerkers van winkels die het merk inkopen via de Knowledge Cotton Academy.”

 

 

Informatie: 06-22407678