TOP

Niet alleen de gloeilamp verdwijnt…..

Dat de gloeilamp gaat verdwijnen zal iedereen inmiddels wel bekend zijn. Maar weet u ook dat er meer veranderingen op komst zijn? En welke invloed heeft dit op uw winkelverlichting?

Vanaf 1 september mogen gloeilampen van meer dan 100 Watt niet meer verkocht worden en vanaf 1 september 2012 mogen er in de Europese Unie helemaal geen gloeilampen meer verkocht worden. Maar dit is niet het enige. Ook gematteerde halogeenlampen en halogeenlampen van meer dan 100 Watt mogen per 1 september 2009 niet meer verkocht worden. En op termijn worden ook de meest energie-onzuinige TL-lampen en spaarlampen verboden. Verder worden er hogere eisen gesteld aan voorschakelapparatuur en armaturen.

Zoals u ziet staat er de komende jaren veel te veranderen op het gebied van verlichting. Maar wat betekent dit nu voor u als ondernemer?

Bepaalde lichtbronnen die u nu in gebruik heeft zullen misschien in de toekomst niet meer leverbaar zijn. Hier zal dan een alternatief voor gezocht moeten worden. Het kan ook betekenen dat sommige armaturen niet meer bruikbaar zijn, simpelweg omdat er geen lichtbronnen meer voor te krijgen zijn. Ook bij de aanschaf van nieuwe lichtbronnen en armaturen is het goed om alvast stil te staan bij de komende veranderingen in de wetgeving. Onze lichtadviseurs helpen u graag bij het zoeken naar goede oplossingen.

www.delta-nl.com