TOP

Nickelson in Franse handen

Het Franse Artextyl SARL is de nieuwe eigenaar van het Nederlandse modemerk Nickelson.

Voormalig Nickelson-eigenaar Nick Amann en Artextyl SARL hebben op 28 augustus het overnamecontract getekend. Hiermee komt het label – vooral bekend van de winterjassen, leren – en nylon jacks – in handen van het familiebedrijf dat tevens eigenaar is van de merken Geographical Norway Expedition en Anapurna.  

 

Goed gevoel

Na een financieel conflict met de vorige licentienemer Roberto Romero, begin 2018, heeft Nickelson License de licentie ingetrokken. De afgelopen tijd heeft Amann met diverse andere geïnteresseerde partijen gesproken, maar koos uiteindelijk voor Artextyl Sarl. “Het voelde goed”, vertelt Amann aan Textilia. “We hadden een prettige klik met de mensen achter dit bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat het merk bij hen in goede handen is. Zeker ook omdat er een overlap in markten, waaronder Duitsland, is.” Met de verkoop heeft Artextyl SARL de licentie voor alle landen gekocht met uitzondering van Groot-Brittannië. De licentie voor deze markt is eerder verkocht aan JD Sports. 

 

Over Nickelson

Nickelson is in 1985 opgericht door Eddy Amann. Hij noemde het label – dat begon met leren en nylon jacks voor mannen – naar zijn zoon Nick. Nick Amann nam op zijn achttiende in 2004 het bedrijf over en breidde het uit naar een compleet lifestylemerk voor mannen, vrouwen en kids. In 2015 kreeg de collectie een restyling en richtte de onderneming zich op de streetwearmarkt. Voormalig eigenaar Nick Amann richt zich vanaf nu fulltime op zijn in 2016 opgerichte vastgoedbedrijf Goodwin Westbay.