TOP

Nederlandse winkel Ecoalf failliet, twee geïnteresseerden voor FNG-group, vrouwenmodeketen Paprika dreigt met winkelsluitingen

Er zijn twee partijen geïnteresseerd in overname van delen van de FNG-group, luxelabel Burberry opent een ‘social retail’ winkel en vrouwenmodeketen Paprika dreigt winkels te sluiten. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 5 augustus.

Vrouwenmodeketen Paprika dreigt met winkelsluitingen

De Belgische vrouwenmodeketen Paprika dreigt winkels te sluiten als verhuurders de huur niet verlagen. Dat zegt topman Vincent Rousseau in een gesprek met Retailtrends. Hij zegt: “Voor mij is het heel duidelijk: wie ons niet helpt tijdens de crisis kan ik geen partner meer noemen. We zullen die winkel sluiten of verhuizen. Dat is gewoon een kwestie van tijd. Waarom betalen we hoge huur in de retail? Omdat we traffic hebben. Is die traffic er niet, dan zal de huur omlaag moeten.” Dat moet evengoed gebeuren, zegt hij, vanwege de toenemende leegstand in de stadscentra. De Belgische specialist in kleding voor een maatje meer heeft 135 winkels, waarvan 25 in Nederland.

Mango herstelt snel dankzij online verkopen

Modeketen Mango kijkt positief terug op de eerste helft van dit jaar, zo meldt Retaildetail. Ondanks de coronacrisis deed het Spaanse kledingconcern het in die periode in een aantal Europese landen bijna even goed als een jaar eerder. Mango zou in een aantal landen alweer zeer dicht bij het verkoopniveau van het eerste semester van 2019 zitten, toen het bedrijf naar eigen zeggen een recordomzet haalde.  De landen in kwestie zijn opvallend genoeg België, Duitsland, Rusland, Nederland en Zwitserland. In België daalde de omzet met slechts 4%, terwijl in Duitsland de omzet met 10% is gedaald. De andere drie landen, die allemaal binnen de tien grootste markten vallen, ligt de daling tussen 10% en 14%. Over de Spaanse thuismarkt, die zwaar getroffen werd door de coronapandemie, maakt de retailer geen cijfers bekend.

Belgische en Duitse partij geïnteresseerd in FNG

De Belgische keten JBC en Deichmann, de Duitse eigenaar van de Van Haren-schoenwinkels, hebben interesse getoond voor het failliete FNG, het Belgische moederbedrijf achter de modeketens Steps, Miss Etam en Claudia Sträter. Dat meldt De Tijd. De eerste prioriteit van de curatoren is een grote uitverkoop organiseren om extra cash binnen te halen voor de schuldeisers. Maar ze zijn ook al bezig met de volgende stap: de verkoop van bedrijfsonderdelen. FNG heeft zowat 370 winkels in België en Nederland en heeft modemerken als Fred & Ginger en CKS in portefeuille. Die kunnen geld opleveren.

Nederlandse winkel Ecoalf failliet

De Nederlandse winkel van het Spaanse label Ecoalf is door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard, zo blijkt uit een publicatie op Faillissementsdossier. De winkel ging in december 2019 open. Curator is mr. M.A. Vieira. Nederlands agent Sjoerd Wilmans is niet verrast, de winkel aan de Utrechtsestraat in Amsterdam presteerde onvoldoende, vertelt hij. “We hadden gehoord dat dit filiaal veel minder goed van de grond kwam dan de winkels in bijvoorbeeld in Madrid en Barcelona. Met het merk Ecoalf zelf gaat het overigens wel goed, dat staat hier los van. Volgens Wilmans zijn de winkels in Madrid, Berlijn, Barcelona, Málaga en Tokio niet in gevaar.

Burberry opent ‘social retail’ winkel  

Het luxe modemerk Burberry heeft een winkel geopend waar het nieuwe ‘social retail’ concept is gelanceerd, schrijft Twinkle. De 5.800 vierkante meter grote winkel is zo ontworpen dat social en fysiek aan elkaar gekoppeld zijn. Zo kunnen klanten via WeChat afspraken plannen, pashokjes reserveren en een plaats reserveren in het café. Daarnaast ze via een spaarprogramma beloningen vrijspelen door content te delen. Voor het nieuwe concept sloeg Burberry de handen ineen met Tencent, het bedrijf dat onder andere eigenaar is van de Chinese berichtenapp WeChat en de populaire videogame Fortnite.

Foto: Ecoalf / Alexander Sporre