TOP

Neckermann vraagt surséance van betaling aan

Neckermann Duitsland heeft uitstel van betaling aangevraagd. Investeerder Sun Capital wil geen cent meer in de postorderaar stoppen.

Neckermann Duitsland besloot surséance van betaling aan te vragen bij de rechtbank nadat bleek dat investeerder Sun Capital een injectie van €25 miljoen terugtrekt. Deze investering was nodig om een nieuwe strategie voor de postorderaar op te zetten en het bedrijf naar het internettijdperk te tillen.

De directie van Neckermann bereikte gisteren een overeenkomst met vertegenwoordigers van de werknemers en vakbonden voor een beperkte afvloeiingsregeling voor werknemers die zullen worden ontslagen vanwege de nieuwe strategie. De Amerikaanse investeringsmaatschappij wil echter niet meebetalen aan dit sociaal plan en heeft besloten alle verdere financiering te stoppen.

Het Duitse bedrijf gaat op zoek naar een nieuwe investeerder, mocht dit niet lukken dan zal de postorderaar failliet gaan. Wat deze ontwikkelingen betekenen voor Neckermann in Nederland is nog niet bekend.