TOP

Neckermann schrapt banen in Nederland

In het kader van een grootschalige reorganisatie gaat postorderbedrijf Neckermann ook in Nederland mensen ontslaan. Het gaat om ongeveer 150 banen.

Dat postorderbedrijf Neckermann gaat reorganiseren was al bekend, maar het was nog niet duidelijk wat hiervan de gevolgen voor Nederland zouden zijn. Vorige week maakte het bedrijf bekend dat bij Neckermann Benelux 150 van de 500 banen zullen verdwijnen. Neckermann heeft kantoren in het Zeeuwse Sint Jansteen, Terneuzen en Temse (België). Eind augustus wordt duidelijk op welke locaties de ontslagen vallen.

Focus op online

Neckermann wil zich volledig gaan focussen op online, waarbij de papieren catalogus wordt afgeschaft. Daarnaast wordt het kledingaanbod beperkt tot bekende merken en worden de private labels stopgezet. Neckermann wil zich meer gaan richten op elektronica, apparatuur, meubels, interieur- en huishoudtextiel.

Onrustig

Het is al een aantal jaar onrustig bij Neckermann.com. De afgelopen jaren werden al 150 mensen op het hoofdkantoor in Duitsland ontslagen en was het een komen en gaan van directieleden. In mei maakte het Duitse bedrijf bekend meer dan de helft van de banen te gaan schrappen.

FNV Bondgenoten

Vakbond FNV Bondgenoten noemt de geplande ontslagen in Nederland een aderlating voor het bedrijf en de regio Zeeuws-Vlaanderen. Volgens Niels Suijker, bestuurder FNV Bondgenoten, hadden de werknemers zoveel ontslagen niet zien aankomen en was de schok groot. “Dit is een hele forse ingreep: het betreft 120 fulltime banen, maar in de praktijk betekent dit dat zo’n 150 mensen werkloos worden. De impact van dit ontslag is enorm, want de banen liggen in deze regio niet voor het oprapen. Daarbij heeft Neckermann aangegeven vrijwel geen middelen te hebben voor een sociaal plan voor de boventallige medewerkers.”

FNV Bondgenoten houdt woensdagochtend 27 juni een ledenbijeenkomst over de reorganisatie bij Neckermann.