TOP

Monki opent twee nieuwe winkels

Deze herfst expandeert de Zweedse modeformule Monki verder in Nederland. In september en oktober worden Eindhoven en Groningen toegevoegd aan het Nederlandse retailportfolio.

Op 16 september opent Monki, onderdeel van de H&M Group, een vestiging op de Groningse Herenstraat 45. Ruim twee weken later is Eindhoven aan de beurt, daar neemt Monki zijn intrek in het pand op de Rechtestraat 53. Beide zaken worden ingericht volgens het nieuwste concept ‘Monki World’, waarbij naast kleding ook verschillende accessoires en lifestyleproducten worden verkocht. Monki heeft al filialen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. 

Organisch katoen

Monki staat bekend om de uitbundige, trendgerichte streetwear en voorliefde voor denim. Voor de nieuwe najaarscollectie werkte de retailer samen met de Zweedse band Dolores Haze. Het resultaat is een denimcollectie met 80’s en 90’s invloeden als hoge taille jeans, salopettes en diverse denim jacks. Dit is tevens de eerste denimlijn van organisch katoen van Monki. De H&M Group heeft als streven alle formules, waaronder H&M, Monki en Weekday, te voorzien van verantwoorde materialen en productiemethodes.