TOP

Gaan de Amsterdam Denim Days naar New York? *

Na de Amsterdam Denim Days is het nu tijd voor een New Yorks equivalent, vindt de organisatie van het jaarlijkse event. Daarom reist het de komende week samen met andere kunst- en cultuurinstellingen af naar de Big Apple.

Afgelopen maandag was in Amsterdam de officiële kick-off voor de grootse culturele missie. Van 7 tot en met 11 september vertrekken 66 kunst- en cultuurinstellingen naar New York om een breder internationaal publiek kennis te laten maken met het Amsterdamse kunst- en cultuuraanbod. Mede-organisatoren van de Amsterdam Denim Days, Lucel van den Hoeven (ceo Modefabriek) en Mariëtte Hoitink (eigenaar werving- en consultancybureau HTNK) vertegenwoordigen het jeansinitiatief Denim City.  

Amerikaanse denimmarkt

Op 9 september staat het denim event ‘Towards a brighter blue’ op de agenda. Bij het Nederlandse consulaat in New York worden interactieve sessies rondom Denim City, de Jean School en de Indigo Ambassade gehouden. Daarnaast worden onder meer de mogelijkheden tussen de Nederlandse en Amerikaanse denimmarkt en het verduurzamen van de industrie besproken. De Nederlandse delegatie heeft onder meer bekende spelers als Tommy Hilfiger, Calvin Klein, J. Crew, Cone Denim, Hudsons Bay en Ralph Lauren uitgenodigd.

Volgende stap

Een ander belangrijk onderwerp van gesprek is de introductie van de Amsterdam Denim Days naar New York, in 2017. “Twee jaar geleden hebben we al een denimsessie in New York georganiseerd”, vertelt Hoitink. “We introduceerden er de Jean School. Nu is het tijd voor de volgende stap. De samenwerking met de New Yorkse denim sourcingbeurs Kingpins, die twee keer per jaar op het Amsterdamse Westergasterrein wordt georganiseerd, is intensief. Dus waarom niet de Amsterdam Denim Days in New York houden? Dan kunnen zowel startende als gevestigde merken die expansieplannen hebben voor Amerika, zich voorstellen aan het publiek.”

Aankomende 26 en 27 oktober zijn de Amerikaanse – en andere internationale – denimprofessionals in ieder geval weer present in Amsterdam. Dan wordt een nieuwe editie van Kingpins georganiseerd. Tevens vindt op woensdag 26 oktober de jaarlijkse uitreiking van de Global Denim Awards in Studio de Hallen plaats, gevolgd door de Kingpins afterparty in Denim City.